01 July 2014

PANAS!! BAYI DIBUANG DALAM TALI AIR !!!



assalamualaikum 

alhamdulillah,masih bernyawa hingga ke saat ini
dalam nikmat ISLAM & IMAN

setel buat urusan harian , datang buat entry
Entry hari ni pasal BUANG BAYI

Barita ni diPost dalam group FaceBook
Kes berlaku dekat ja dengan kawasan yong,Area Bagan Serai
Dalam umat Islam dok menjalani Ramadhan hari ke-3
kami dikejutkan dengan kes pembuangan bayi
Dalam tali air pulak tu !!




Allahu Akbar ..
apa la yang bermain di fikiran ibu yang mengandungkan anak ini sampai tergamak buat macamni..sementara nak habis hayat anak tu,siksanya dia bergelut dgn maut di dalam air!
Kenapa tak tinggalkan di tempat-tempat yang boleh orang temui bayi tu dalam keadaan selamat??
 ( bukanlah statement ni nak HALALKAN perbuatan,tapi sekurang-kurangnya anak itu masih bernyawa! )

Sedih sangat hati ni bila tengok kes-kes camni
Orang yang kawin bertahun-tahun tak ada anak,nak anak
Yang tak kawin buat maksiat , buang anak !


12 comments:

  1. Astaghfirullah.
    Memang kesian macam manelah keadaan dia masa lemas tu. Tergamaknya orang yang membunuh bayi ini! Apa nak jadi dengan manusia berhati binatang mcm ni?!!

    ReplyDelete
  2. Bila kejadian ni?
    http://drshikinzainal.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. kak Shikin : tengahari semalam 1/7

    ReplyDelete
  4. Sampai hati mak bapak dia...
    Ramai sangat orang kat luar ni yang mahu anak..

    Hmm...

    ReplyDelete
  5. nauzubillah apalah nak jadi dengan dunia skarang ni..
    CT singgah sini jalan jalan and follow sini jugak..
    jemput jenguk blog CT yang tak seberapa :

    www.sitiyangmenaip.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. mcm mna la org la ni snggup buat mcm, dh tak tkut Allah ke..ishx3

    ReplyDelete
  7. Ya Allah...sedeynye tengok baby tu :( Mohon Allah balas perbuatan mereke setimpal dengan apa yang mereka lakukan ni..:(

    ReplyDelete
  8. Ya Allah.. tolong la sesiapa yg xmau baby.. tlg contact sy.. syahida0105@gmail.com
    ramai sgt psgn suami istri yg xde anak n nak cari anak angkat. Jgn d buang anugerah n amanah Allah tu.. ramai yg x b'peluang merasainya.

    ReplyDelete
  9. semoga berjaya..ayie pon join juga GA nie

    ReplyDelete
  10. kalau xnak ank tuh letak lah kt rumah org ke masjid ke...nemg xde ati perut lgsg..

    ReplyDelete
  11. kejam sangat.
    Dah pulak di bulan Ramadhan yang mulia ni.

    ReplyDelete