31 March 2014

Birthday GiveAway by Yong

6:01 PM 20 Comments

Assalamualaikum

Yong nak buat GiveAway untuk korang 
sempena Birthday yong bulan Mac ni
dan sempena come-back jugak 
sebab dah lama sangat x berEntry kat sini



Syarat2 nya :

1. Follow blog : Saat Hati Berbicara  &  MommyLizz.com
    ( buat masa ni ramai yg x leh follow kan .. so syarat ni digugurkan . just stay dlm entry )
2. Buat entry bertajuk Birthday GiveAway by Yong 
    dan link kan ke entry ini ( tinggalkan link kat ruangan komen ok ^^ )
3. Copy + Paste banner Birthday Giveaway kat sidebar 
     korang beserta linknya
4. Lengkapkan slogan : Saat Hati Berbicara .......................
    Tak lebih 10 patah perkataan
5. 3 orang pemenang akan dipilih secara rawak berdasarkan slogan yang sempoi
6. Keputusan adalah muktamad
7. Tarikh tutup : 31 Mac 2014




30 March 2014

Esok tarikh tutup Birthday Giveaway !!

2:31 AM 0 Comments


assalamualaikum

amboi..
lama tak menaip

agak sibuk dgn urusan harian
biasa lah..dah jadi mommy ni 
x leh nak mengadap laptop lama2

anyway ..
masih berbaki sehari
untuk giveway sempena birthday yong
yang mana nak join,
still ada masa

yang dah join,
boleh check ada tersenarai dak
list ada di sidebar blog yong nih
kalau tak tersenarai
please inform yong

gudluck tau
yong akan inform pemenang
secepat mungkin ^^

19 March 2014

tak boleh follow ??

5:23 PM 0 Comments


Assalamualaikum

alhamdulillah , masih bernyawa hingga ke saat ini 
dalam nikmat ISLAM & IMAN

Okey .. straight to the point
adakah yong sorang yg alami masalah ini
or korang pun alami

actually,dalam dok BW xleh nk follow


so .. ada juga yg komen nak join GA tapi takleh follow

maka dengan ini yong ubah syarat tu
bab follow xleh follow takda masalah

so.. korang hanya perlu lengkapkan slogan je la
slogan paling menarik yg akan yong pilih sebagai pemenang !

apa lagi ... cepat join GA !!


15 March 2014

alhamdulillah .. bertambah usia

9:07 AM 1 Comments

assalamualaikum

alhamdulillah .. masih bernyawa hingga ke saat ini
dalam nikmat ISLAM & IMAN

syukur ..
bertambah usia lagi setahun hari ini
15  mac 1986 
mak melahirkan yong
ayah menyayangi dengan sepenuh kasih sayang

seiring pertambahan usia
moga amal ibadat turut bertambah
sebagai bekalan untuk ke sana


tua dah ..
umoq 28 tahun dah
hihii


dan lagi berSelfie pagi2 hari tadi
time hantar anak murid ke pertandingan bercerita

korang dah join giveaway yong ka belum..
cepat,tarikh tutup 31hb ni


09 March 2014

#prayformh370 .. sayu je hati

3:05 AM 2 Comments



Dari malam tadi .. sampai ke hari ni
still no news bout them

pesawat malaysia airlines mh370 hilang dari radar
tak dapat dikesan

sempat juga yong scroll gamabr2 dalam instagram 
dgn hashtag #prayformh370 & #malaysiairlines

allah ..
kau kuatkanlah hati2 mereka
kau permudahkan lah segala urusan mereka
kaulah yg mengetahui segalanya
segala di langit dan di bumi adalah dalam kuasaMu

ada 2 orang baby kan
warga ukraine dgn china kalau tak silap

hurm...
kalau nak bayangkan perasaan diorang
memang tak terbayang

yong pon baru sekali naik flight
tu pon dgn air asia
family trip ke kota kinabalu

bgegar sikit pon dah debor
lagi la diorang


sayu je rasa hati ni
allah ja yang tau
dah kalau kita yg tak da kena mengena dgn pesawat tu pun sebak..
tambah2 lagi la yang ahli keluarga diorang naik pesawat tu!
heran kan dgn manusia yg hati kering selamba badak dok up status yg bukan2
nak pulak masuk politik , krn pilot org negeri sekian-sekian

lagi annoying dok selfie dlm IG pastu hashtag #prayformh370