11 August 2011

:: abaya dah sampai..yea yeah.. ^^ ::


.. salam alaik ..

alhmdulillah,msih bnyawa hingga ke saat ini dalam nikmat ISLAM & IMAN..
amacam puasa hari yang ke 12 nih ?? hope ok sokmo la..



okei..hari nih yong nak kongsi story shopping online lagi..
ingat lagi entry yong tentang SHOPPING ONLINE ??

itu hari yong shopping online kat PLUS SIZED FASHION EXCHANGE,
kali nih yong shopping kat butik
COMEL LOTE plak @ maratus solehah muslim house pulak..

memang rambang mata la usya apa yang ada dalam blog comel lote tu..
and yong decide beli 1 abaya for RM 120..lepas ja pilih apa yang yong bkenan,trus kontek owner blog & pesan apa yang yong nak..bank in duit,selang sehari alhmdulillah,hari ni dah sampai abaya tu..padan woo cuma labuh sikit ( al-maklumla..yong rendah..eheh! )

jeng jeng..ni la jubah yang yong beli..
lalalala...


apa tunggu lagi??
meh kita mlawat blog comel lote skarang !!!!!!

:: saya anggun berbaju kurung ^^ oyeah.. ::





.. salam u`ollz ..

alhmdulillah,masih bernyawa hingga ke saat ini dalam nikmat ISLAM & IMAN..
syukur padaMu ya ALLAH

okei..lama bebenor x join contest..for this ramadhan,yong nak join Contest
BAJU MELAYU BAJU KURUNG. Utk mklumat lanjut boleh KLIK SINI




jeng jeng..inilah gambarnye..
time nih wat sambutan raya kat UKM - last year punya raya..
anjuran student siswazah fakulti pengajian islam 2009-2010



okei..sekian ^^



03 August 2011

:: angin kencang di bazar Kamunting ::

.. salam alaik ..

alhamdulillah,masih bnyawa hingga ke saat ini dalam nikmat ISLAM & IMAN..
syukur padamu ya ALLAH.

hari ni kari ke 4 kita berpuasa..amacam?ok lagi ka posa kita ??
hihi..nak story mory sket ttg ramadhan ke3 ( semalam )

alkisah bermula bila lepas balik skolah,yong join mak ayah ke kamunting..cuci mata jap dekat PERODUA..jeng jeng.. ( beli kereta baru ke....? eheh )
spanjang jalan dari umah ke sana,yong tidow ja..letih puasa la konon..hihik..xla,smalam klas penuh,letih bcakap dgn anak2 murid..time2 puasa ni,krenah anak2 murid mcm time bulan x posa..keh keh..tambah2 budak drjah 1..energy diorang mak ai..superb! mana taknya,ada jgk y x puasa..apa lagi,riuh x ingat la..

okei..berbalik pada pjalanan ke kamunting tuh..
elok sampai kat kamunting,hujan lebat yang amat ..
perlu di ingat kawasan bukit larut merupakan kawasan tadahan hujan y hebat di malaysia
( ye..sdikit fakta geografi kawan2 skalian ) apa lagi,parking keta baek punya depan pintu perodua..lencun gak la sikit..hahaha..
lepas ja cuci mata kat PERODUA tadi,kami bertiga ( me,mom & dad..hubby kija.. ) singgah la kat bazar kamunting..trengat AYAM PUSING a.k.a AYAM PANGGANG kat situ..pergh..mmg sedap x hengat la time yong beli dgn adik bulan posa thn lepas..maka pcarian AYAM PUSING bermula..seekor RM 17 woo...disebabkan kami 4 orang ja nk makan,beli la sebelah ja ayam tuh..then kami beli sata & otak-otak.
dalam dok asyik jalan2 usya juada berbuka puasa,nampak la ada 2 khemah yang runtuh..dsebabkan angin kuat time ujan tadi..cian tgk pakcik2 tuh tp bdasarkan dr pmandangan mata kasar yong,khemah tu xda kena bahan2 jualan..

erm..itu sahaja utk entry kali ni..
korang g bazar jgn blanja beli yang bukan2 taw..yong beli ayam pusing,sata & otak2 je taw..
ok..slamat berpuasa ^^

01 August 2011

:: ramadhan 2011 ::



.. salam ramadhan..

ahlan wa sahlan ya ramadhan..
syukur padamu ya Allah krn msih bpeluang utk btemu dgn Ramadhan tahun ini..
dan pastinya tahun ini nikmat yang diberi telah berganda..
ramadhan disambut bersama suami tercinta.

lama benor x menaip dalam blog..
tuntutan kerja & masa y tak mngizinkan mbuatkan yong jarang menaip..hihi..

amacam ramadhan korang plak??
rasanya masih blum tlambat utk yong wish SELAMAT BERPUASA...baru 2 ramadhan kan ??
hope smuanya dalam rahmat allah sentiasa~

amin...