25 April 2011

~ contest : K.A.M.I. F.O.T.O.G.E.N.I.K

5:55 PM 1 Comments


salam...
hola..ini hari mood nak join contest dr MR VAMPIRE yang bertajuk KAMI FOTOGENIK
contest ini akan bermula sekarang iaitu 22 Mac 2011 dan berakhir pada 1 Mei 2011.

maka,foto-foto yang dipertaruhkan ialah...
jeng jeng jeng...

~gambar pertama ialah gambar solo


~gambar kedua ialah gambar duo


~gambar ketiga ialah gambar secara beramai2


slogan : kami rasa kami patut menang contest ini kerana . . . . . . . . . .
we ollz rase we all mmg fotogenik..camwhore..hihi..
bgambar mberikan kepuasan utk stiap individu..depends la pd individu..as for me i enjoy being snap & snapping pix~

okei..done ^^
maka dengan ini yong nak tag SEMUA blogger2 yang bkunjung ke sini..mari kita meriahkan suasana dlm kOntess MR VAMPIRE...hoho

24 April 2011

:: say no to NASI LEMAK ?? ::

6:39 PM 1 Comments


.. salam alaik ..

alhmdulillah,msh bnyawa hingga ke saat ini dalam nikmat ISLAM & IMAN

amacam ??
cantik x usya gmbar si nasi lemak nih ??

hihi..sedap kan bila dpt mkn ns lemak..nak nak plak pagi2 hari..panas-panas.
.sambal plak menggiurkan..hahah..terliur!!

tapi utk pengetahuan u`olls..nasi lemak nih dah mula menjadi sebutan kerana berjaya MENG-OBES-kan kanak2 di malaysia..hurm...
banyak benor pendapat kan tntang isu nih skarang..dlm KOSMO..

KUALA LUMPUR - Sikap ibu bapa yang memandang remeh amalan pemakanan sihat seperti membiarkan anak-anak kerap menikmati sajian makanan segera yang banyak kalori didakwa punca utama masalah obesiti pelajar di negara ini.

Pakar Perunding Makanan Persatuan Pakar Diet Makanan Malaysia, Indra Balaratnam berkata, amalan pemakanan yang sihat bermula daripada sesi sarapan di rumah tetapi hakikatnya ia jarang diberi perhatian.

"Disebabkan sibuk dengan kerja, ibu bapa terlepas pandang aspek pemakanan sihat dan menyebabkan anak-anak terdorong menikmati makanan segera dan tidak berkhasiat yang mempunyai tahap kolesterol dan kalori tinggi," katanya ketika dihubungi semalam.

Beliau berkata demikian mengulas laporan muka depan Kosmo! Ahad semalam mengenai punca utama obesiti di kalangan murid bukan semata-mata kerana nasi lemak.

Indra mengingatkan bahawa sikap ibu bapa tidak memandang berat amalan pemakanan yang sihat itu akan memberi kesan buruk kepada proses pembesaran anak-anak mereka kelak.

"Lebih memburukkan, ibu bapa sendiri tidak mengamalkan tabiat pemakanan seimbang di rumah dan ini mempengaruhi anak-anak mereka," katanya.

Beliau berkata, ibu bapa sepatutnya prihatin mengenai pemakanan kanak-kanak sama seperti mereka mengambil berat terhadap pencapaian akademik.


penjualan nasi lemak di kantin2 skolah pun dah mula dikurangkan...ada gak y dihentikan..
erm..jgn mkn mknan y x sihat ye...mari kita jg ksihatan ^^

11 April 2011

Minggu Orientasi UBM | Mari Berkenalan.

9:56 PM 4 Comments


salam alaik..
lama x menaip..teruja plak dok usya ada UBM nih...maka dengan rasminya yong join UBM


  1. letakkan banner UBM dalam entry anda. -
    done...
  2. nama anda dan nama blog anda.
    done

    sejak bila mula berblog.
    if i`m not mistaken area awal 2010 jgk la yong on akaun blogspot..tapi time tu xreti sangat jadi terbengkalai je..time tuh dok ikut adik taufiqhelios ^^
    pastu area bln 6 mula bgiat aktif mnulis entry2..boleh kata time tuh rajin la dok update..hoho

    apa pandangan anda mengenai dunia blog darsawarsa kini.
    blogging skrng dh jd trend..kdg2 x smpat nk ikut..tp best la sbb ada mcm2 prangai dok ada utk dilihat..yang berusia mcm yong,dunia dia lain..yang muda mudi lain plak dunianya tapi over-all smua mluahkan apa y tbuku dihati dgn cara masing2..hihi..no hard feeling ok..bijak2 la mngurus perasaan kita ^^

    pandangan anda mengenai IPTM (institut pengajian tinggi maya) pertama ini.
    hoho..cambest je kan...keep up d good work ^^

Tarikh Tutup bagi penyertaan ini : 13 April 2011 (rabu)

06 April 2011

:: online shopping ::

9:45 PM 0 Comments



salam alaik

hye kwn2 smua..hope sht2 blaka..
as for me sihat as usual..msh bnyawa dlm nkmat IMAN & ISLAM

hari nih yong nak wat entry ttg SHOPPING online..
korang penah ke shopping online nih?
rasanya ramai y penah dah sbb skarang ni zaman dah canggih..membeli pun guna ujung jari je...klik klik..done...yong pun tamao ktinggalan ..

klu korang prasan kat tepi belah kanan blog yong ada list utk blogshoppe..
majoriti utk plus size..ye la..org mcm yong ni special skit..hihi

maka,yong join gak shopping online kat PLUS SIZE FASHION EXCHANGE
meh kita tgk apa yang ada..time tu dia wat clearance stock sale..2 item yong beli dpt RM 60 ja...dah pun sampai..well..sgt2 bpuas ati..
layanan dari owner blog pun ok..
juz emel n dia akan layan korang..jom ramai2 usya apa yang ada ^^

ni antara yang ada..nice kan ???

04 April 2011

:: alahai anak murid ustazah.. ::

7:01 PM 1 Comments
.. salam alaik ..

alhmdulillah,msih bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN..
syukur padamu ya ALLAH

hari ni dah lebih kurang 8 minggu yong mengajaq kat skolah ni..
best sgt2 la sbb dekat dgn umah...6.30 pagi dah kuaq dari umah..bawa keta ayah ke skolah..

pagi2 hari...dikejutkan dengan bunyi budak mnangis dlm kelas tahun 1..
punya la kuat dia meraung..bdak pompuan..
puas yong tanya..x faham apa yang dikata dalam teresak-esak..
dekat 15 mnit jgk la pjuk sruh diam & bgtau apa masalah dia...napa dia nangis..
rupa-rupanya...

TAK BOLEH NAK BUKA BAJU je..
pakai baju 2 lapis,baju sukan kat dalam,bju krung kt luaq...
tgk kwn2 msuk klas pkai bj sukan siap..mau x meraung budak tu...

apa lagi..tolong bukakan baju dia la..hihi
alahai..anak murid ustazah...