07 February 2011

aku, dia & vintage photo contest

1:49 AM 6 Comments


.. halu..slmt ptg kwn2 smua ...

apa cer hari nih ??
ada sht ka??? as for me alhmdulillah,syukur msh lagi bnyawa hingga ke saat ini dln nikmat ISLAM & IMAN..ujan lebat membasahi bumi ipoh petang ni...tidow pun sodap tapi yong xtidow sebab nak join contest yang best nih...

contest edit mengedit gambaq..
sronok je bunyi kan..sbb yong suka gak dok try test edit2..
tp xda la pro...i`m a beginner okei..
so..ini gambar yang yong dh cuba+try+test..tadaaaaa...



ha...ni la hasilnya...camna ??
maka...dengan ini yong nak tag SEMUA kwn2 blogger y bkunjung ke blog yong nih..
meh kita meriahkan contest ni okei...
ihik...slamat menilai ye juri ^^

06 February 2011

:: orang buat fesbuk,dia pun kalut nak ada fesbuk..aduih!! ::

7:11 AM 1 Comments
.. salam alaik ..

alhmdulillah,msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN
hrp2 kwn2 smua pon bgitula ye...

amcam cuti CNY baru2 ni?byk ke dapat angpow??
yong xdapat pon..dok mngepow adik ada la..hihik..



ampa kenai x gambaq apa tuh ??
( mode utara na malam nih.. )

ampa smua mesti ada fesbuk kan..kan kan ??
so..apa y menariknya fesbuk nih ?
ha...jwpan2 y ada mestilah :

1.DAPAT JUMPA KAWAN2 LAMA,
2.dpt keep in touch..
3.dapat bkenalan dgn aweks&balaks baru ( ni paling x leh blah )

adoi...apa pun jwpn ampa,ikut suka ampa la..janji bahagia..
yong plak malam nih dok usya friendlist yong...
xda la byk sgt tp rasa semak smacam ja..mula la nak unfriend segala bagai..kenai bukan x kenai tp tu la..berbalik pada reason y ada kat atas tadi...

sjauh mana kita still keep in touch dgn kwn2 bila pkt2 ada fesbuk nih?
actually,smuanya bermusim...bila pakat2 dok ngadap laptop,ada kt pjabat or kolej..ha,time tu la menjadi2 fesbuknya...bila cuti sem..huh,sepi..nak plak y invite knuri kawen..dh tlmpau moden pakai tag ja dlm fesbuk..last2 pkt xtau pon buat knuri..org x p pon ( padan muka )
erm..at least klu nk jmput,proper la sket..jgn dok bgntung harap pd tag fesbuk ja..gamak dah maleh nk kirim kad ( almklumlah stem skrg pon mahal ) sms pun ok what?? ( kdekut kredit la tuh,menci!! )

maka tanpa perasaan bsalah,yong dh UNFRIEND beberapa kwn2 y dok jd sleeping partner dlm friendlist yong...stakat knai gitu2 ja..xda link pon xda mslh rsnya..

^^
sekian

02 February 2011

:: line berod-ben dingdong ::

2:02 AM 0 Comments

assalamualaikum
alhmdulillah..msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN..

ahai..lama nya x mnaip dlm blog ni..rs mcm kering idea plak wlupun sblom menaip td melimpah-limpah story yang yong trasa nk story kat kwn2..hihi
poyo je ayat..

erm..actually,mlm nih ( bkn mlm ni je tau..selalu ) line celcom broadband dingdong..slow..tp nak gak menaip..so tajuk entry nih xde la kena mengena langsung dengan incik BEN hihihi

so..utk entry mlm nih just nk story mory bout my life je..balik umah cuti raya cina..
next week masuk maktab balik ( MAKTAB ?? )
for those y xtaw nape yong msuk mktab..
yong dpt Kursus Perguruan Lepasan Ijaza JQAF kat maktab Ipoh..

so..2 mggu dok maktab
smggu dah berlalu,means ada sminggu lagi..skip sminggu chinese new year makna kata 3 minggu jgk la tempohnya..next week i-allah kitorang akan tau skolah mana y kitorang dtempatkan utk mnjalani KPLI nih slama staun stengah..
anak-anak muridku sekalian..ustazah datang ^^

hihi..
ya allah..kau pmudahkanlah segala urusanku..amin~