30 December 2010

:: last entry for 2010 ::

9:08 PM 20 Comments
.. salam alaik ..
alhmdulillah,msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN..



sedeyh smacam je kan tajuk entry tuh..hihi..neway,hari ni last day of the year..
enough story-mory ttg apa y blaku dlm thn ni & azam baru sbb yong pun dh buat entry tntang tu 2-3 hari nih..so..berbaki lagi brapa jam lagi kita nk masuk tahun baru..yong nak ucapkan SELAMAT TAHUN BARU 2011 kepada smua kwn2..
moga tahun yang mendatang menjanjikan segala yang terbaik buat kita..amin~
oh ye..jgn lupa umur maki meningkat,mari kita tingkatkan kualiti hidup kita ^^

yup..entr kali nih mgkin last entry utk tahun ni..
jap lagi nak bungkus laptop dah..nak packing barang..naak hantar motor kat umah pakngah .. lepas jumaat g sana dgn my lovely bro taufiqhelios

malam ni tren balik ke perak pkoi 10 mlm kat KL SENTRAL..
jom sape2 nk antar yong balik..hihi..

okei..jaga diri,jg kesihatan..
nani kita sambung mbebel d tahun 2011 ^^


daaaaaaa....

:: suka duka 2010.. ::

6:25 AM 0 Comments
.. salam alaik ..
alhmdulillah msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN..syukur ya Rabb

day after day,time passed away ( mcm lagu westlife lak ! )
hihi..sehari je lagi nk masuk tahun baru kan??
masa utk muhasabah diri..apa y telah dilakukan spnjang tahun 2010..adakah tcapai segala azam y diucap di awal januari2010??

well,as for me..tahun 2010 dimulakan dengan pengajian master
( sebab dftar masuk ujg bulan 12 ) then dapat kawan2 baru..

maka bermula la sesi pngajian sarjana..pngalaman baru buat yong..
maklum la,tmpat baru,suasana baru..hoho

tahun 2010 jugak yong bertukar status & insya-allah 2011 akan bertukar status lagi..
bkn yong ja..member2 pon sama..majoriti kwn2 sekelas dh bkawin,ada 2-3 org dah jadi ummi pun ~ seronok nye diorang kan..
pastuh dlm tahun 2010 yong byk ke sesi temuduga..hihi..mencari pkerjaan la katakan..hajat dihati nk bantu mak ayah..
tp still unemployed..hopefully ada jwpn y baik menanti yong di tahun 2011.

life as student biasa la mesti penuh dgn esaimen & homework and y paling xleh blah EXAM..hihi..alhmdulillah syukur exam utk kedua2 smester tlh bjln lncar..result pun alhmdulillah,memberangsangkan..

here i am,by end of this year..setelkan proposal..
step by step..meng-aula-kan apa yang lebih aula ( utama )
hoho..

syukur padamu ya allah atas segala nikmat yang telah kau berikan..
mudah-mudahan tahun yang mendatang bakal berseri dgn lebih rahmat dariMu ya Allah..
jadikanlah aku hamba y sentiasa bersyukur atas segala nya..jangan kau jadikan aku sebagai umat yang ingkar & alpa..



29 December 2010

:: alhmdulillah syukur ::

7:43 PM 1 Comments

.. assalamualaikum ..

alhmdulillah,masih bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN

hoho..apa crita hari nih ? dari smlm smp hari nih bderet2 entry pasal pasukan Malaysia menang lwn dgn Indonesia..so yong x mo story pasal tu..CONGRATS team MALAYSIA..hihi..korang pkt serbu usya awek goalkeeper msia yek??

erm..hari ni nak bermalas-malasan ja..
mood di pagi hari ni agak suram walaupun semalam penuh dgn kemanisan..wah,ayat novel gitu~
alhmdulillah,proposal yong dah bergerak..yong dah jumpa & bincang dgn penyelia..dia pun dh stuju utk jd pnyelia yong and apa lagi..yong terus submit la ^^
so skarang nih nak edit-edit apa yang patut dlm proposal tuh supaya lengkap

......

27 December 2010

:: saya blogger PERAK ::

9:49 PM 2 Comments

.. salam alaik ..

alhamdulillah,msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN..syukur ^^

okei..hari nih blogwalking terjmpa segmen menarik ^ yong nak join..hihih..
from blogpilihanmalaysia..
mcm best gak sort by negeri nih..baru kenai orang kampung kan ??


ahah..yong dgn rasminya mengumumkan bahawa YONG BLOGGER PERAK..
walaupun ada kesukaran utk declare sbb yong lahir di negri KEDAh,stdy sana since form1-form 6 kat maktab mahmud alor setar..smbng dgree kt kdah gak,koleh universiti INSANIAH..10 tahun dok kedah..skrg smbng stdy lagi tp kat UKM plak..
duduk ja kat perak..okei..^^go to the info that needed-

1.Nama anda
nama diberi NORLIZA OTHMAN..

2.Status anda

single & not available ( sbb dah bertunang ~)

3.Cara hubungi
- http://flizzy86.blogspot.com
-yong norliza ( facebook )

Daerah/Jajahan
Tempat tinggal
Daerah kerian ^^

Apa yang menarik di tempat anda

yang menarik erk..dkt2 kawasan umah sgt menarik sbb blakang umah ada kebun kelapa sawit,depan umah ada bendang y terbentang luas..fuh,petang2 blh usya matahari terbenam..pastuh ada LAKETOWN kat BUKIT MERAH..then skarang nih glemer serata alam orang dok bela ikan kelisa kat bukit merah tu..
then kita ada parit buntar..kat situ menarik hari ISNIN & JUMAAT sbb ada PEKAN KEMBOJA..org2 kmboja y stay situ menjual..mostly pakaian la..best la klu nk membeli sbb banyak pilihan..murah tu,kena pandai tawar-menawar la~
up sikit ada TAIPING..of course la ada zoo,taman tasik & food court yang best kat taiping tuh,kat area balai bomba..org taiping sure tau klu sebut BOMBA tu..klu yong g sana dgn famili,mkn koktel,satay,and yong tau foo ^^

nak cerita bab menarik..
kat kuala kangsar pun macam2 ada..bandar diraja la katakan..hihi
tepi sunagi perak tuh ada jgk tempat makan..laksa beras mmg glemer kat situ..ada 1 kedai pakcik tu meniaga mee kari&laksa beras..fuh..mmg x kuciwa la kedai dia..betoi...

bab sejarah pun perak tkenal gak kan..
pasir salak..jww birch..istana kelly..huhu

moh le datang perak ^^ leh yong bw jenjalan


:: first contest by adam haiqal ::

7:55 AM 3 Comments
.. salam ...

hye...slmt pg..hihi..xtdow2 lg time2 nih..
maka yong amik keputusan utk join contest ADAM HAIQAL


CONTEST ini adalah TERBUKA kepada SEMUA!

Sonang ajo!
Tema bagi Contest Adam adalah
"Kenangan 2010 dan Azam 2011"



kenangan sepanjang tahun 2010 :

hihi..bab nk crita kenangan tahun 2010..banyak la sgt incik adam..tp over-all yong dpt smbung pngajian master kat UKM..then y paling manis skali yong bertunang dgn si dia 19/6/2010


alhmdulillah ^^

okei..lets talk about azam 2011 plak..
ckp psal azam..mcm2 idea dok ada..meh nak list down azam tahun baru 2011 yong :

- of kos la nk jadi y tbaik dlm sgalanya
- jd anak y solehah buat mak & ayah
- siapkan tesis sbb nak grad 2012 nih
and last but not least..
- jd isteri solehah pd suami ( ehem2.. )

okei..sekian drpd yong..
yong tag kwn2 smua y bkunjung kesini utk join contest nih..
meh kita memeriahkan contest adam nih..
hadiah pon boleh tahan...klik cini utk info~

25 December 2010

500 blog bermula!

11:26 PM 6 Comments
.. salam ..



kali nih nak join pencarian 500 blog..
yong nak join atas dasar suka-suka meriahkan majlis^^

yong blogging pun atas dasar suka-suka..then blogwalking dapat kawan2 y ramai..macam2 gelagat dok ada..sambil2 blogwalking tuh..ada ja jmpa balik junior & kwn2 skola dulu..what a small world..beside dpt mcm2 info dlm dunia blogging nih ^^

sekian...
* sape nk join klik gmbar cute kt atas tuh ye ^^

:: nak balik kampung...huwaa ::

7:57 PM 2 Comments
... salam alaik ...
slmt tghri ^^
wah..dh tghri pon...xmula apa lg utk hari nih..
actually bangun awal je setel apa y ptt kt dorm tuh..now i`m at lib..




hurm..dh nk dkt 4 mggu dah yong ada kt hostel..
dok x setel2 lagi proposal utk tesis..
pala otak dh mula tringat kat umah..
mak...yong nk balik..
tp yong kn stelkan dlu hal kt cni..pastu br la blh balik

so..apa lg..cpt2 stelkan proposal tuh
pastu blh balik umh fkir bab knduri plak ye ...

lalalala...


24 December 2010

:: apa nak jadi budak2 skarang ?? nauzubillah~ ::

8:42 PM 2 Comments
.. salam bloggers ..
alhmdulillah,msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN

hurm..apa crita hari nih ??
ada progrem baek ka??
yong xda apa pgrem pon hari nih..lepak2 isi ms tluang dlm bilik kt hostel ja..lapar kang kuar g makan dgn roomate...hihi..

okei..berbalik pada tajuk entry kali nih..
dah baca brita dlm HMETRO belum ?? baekk punya crita 2 bradik dok syok tdow bpeluk dgn KEKASIH..haiyo..muda lagi kot..

KUALA LUMPUR: Gerak hati seorang ibu yang ingin melihat keadaan dua anak gadisnya sebaik terjaga daripada tidur kira-kira jam 3.30 pagi membawa kepada penemuan mengaibkan apabila dua beradik berusia 13 dan 15 tahun itu didapati tidur berpelukan bagai suami isteri bersama teman lelaki masing-masing.

Kejadian berlaku di rumah mereka di Kampung Sri Gombak Indah, dekat sini, pada awal pagi Rabu lalu dan ia sesuatu yang amat mengejutkan ibu terbabit serta suaminya kerana tidak menduga anak gadis mereka yang masih bersekolah berani bertindak sedemikian.


Sedih dan kecewa dengan apa yang dilihatnya, ibu berkenaan lantas memberitahu suaminya dan si ayah turut tergamam melihat kedua-dua anak gadisnya tidur berpelukan dengan lelaki bukan muhrim dalam sebuah bilik.

Selepas dikejutkan daripada tidur, dua beradik itu dan teman lelaki masing-masing yang berusia 17 dan 20 tahun memohon maaf serta merayu supaya dimaafkan, namun si ayah yang terlalu kecewa nekad melaporkan kejadian itu kepada polis.


Polis menahan kedua-dua lelaki terbabit sebelum membawa mereka ke Ibu Pejabat Polis Daerah Gombak untuk disoal siasat. Timbalan Ketua Polis Daerah Gombak, Superintendan Rosly Hassan ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian itu.


Menurutnya, kekasih gadis terbabit yang ditahan polis ketika kejadian kini reman hingga 28 Disember ini bagi membantu siasatan.

“Kes itu diklasifikasikan sebagai rogol kerana kedua-dua gadis terbabit masih di bawah umur dan disiasat mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan. Mereka dijangka dibawa ke Mahkamah Seksyen Shah Alam lusa untuk menghadapi pertuduhan,” katanya.



*kitorang xda kenan mengena ye..hihi

speechless gak baca brita dlm malaysia skarang ni kan...

23 December 2010

:: bestnye..MENGANDUNG sudah~ ::

9:24 PM 0 Comments
.. salam bloggers..

alhmdulillah,msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN
wah..ye ye je tajuk entry kali kan..hihi


yup..i`m an aunt to be..not mom to be yet ^^
actually roomate yong is a mom to be..
best ?? mesti la..tuan badan mmg best sgt..yong pun tmpang sekali..hoho..
ye la..bila dh bkahwin,sape la x mau zuriat kan..
klu kita sbg shbt dh hepi,dia msti la lg hepi kan
so my dear,yong doakan sgala y tbaik utkmu..
skarang dh ada 'orang dalam' so kn jg dri,jg kshtn molek2..
semoga hidup kalian sntiasa dirahmati ^^

allahumma amin~


21 December 2010

:: r.i.n.d.u ::

5:13 PM 2 Comments

"When You Say Nothing At All"

It's amazing
How you can speak
Right to my heart
Without saying a word,
You can light up the dark
Try as I may
I could never explain
What I hear when
You don't say a thing

[CHORUS:]
The smile on your face
Lets me know
That you need me
There's a truth
In your eyes
Saying you'll never leave me
The touch of your hand says
You'll catch me
Whenever I fall
You say it best
When you say
Nothing at all

All day long
I can hear people
Talking out loud
But when you hold me near
You drown out the crowd
(The crowd)
Try as they may
They could never define
What's been said
Between your
Heart and mine

[Repeat chorus twice]

(You say it best
When you say
Nothing at all
You say it best
When you say
Nothing at all)

The smile on your face
The truth in your eyes
The touch of your hand
Let's me know
That you need me

[Repeat chorus]

(You say it best
When you say
Nothing at all
You say it best
When you say
Nothing at all)

The smile on your face
The truth in your eyes
The touch of your hand
Let's me know
That you need me

(You say it best
When you say
Nothing at all
You say it best
When you say
Nothing at all)

* mode jiwang di pagi hari..lalalalala

20 December 2010

:: slmt datang adik-adik ^^ ::

9:58 PM 4 Comments
.. salam alaik ..

hye suma kwn2 ^^
amcm life hr nih? ok ka..yong ok sokmo..dok rilek2 lyn lagu smbil type entry..hihi

anyway..hr ni stdent baru mndaftar..
WELCOME ye..
wah..makin ramai y mndaftar untuk smbung MASTER kt sini..
slmt bgelar mahasiswa KEMBALI..hihi..


19 December 2010

:: Bul-bul craft GiveAway ::

2:57 AM 0 Comments
.. salam ..

mari join GA lagi..
kali nih dari BUL BUL CRAFT
cantik amat buttons,key-chain n ada mcm2 lagi..nak tau klik je kat gmbar nih ^^



Syarat-syaratnya....
1) copy gambar di atas dan pastekan di page u all beserta isi pertandingan ini..- done
2) kena la jadi follower ...tapi pastikan letak jejak (link ) di komen GA ini yer...
- done
3) letak bul bul craft dalam list u all yer... - done
4)Letakkan sekali tentang blog u all semasa meninggalkan jejak untuk kita promotekan sekali... - done
5)terbuka kepada semua.........=)

hokei...bereh ^^

18 December 2010

:: JOM JADI FOLLOWER GADIS KAMPUNG ::

8:28 PM 1 Comments
.. salam bloggers ^^ ...

slmt tghari..hihik..hope sht2 la smuanya ye
yong as usual..sht sokmo

okei..meh join GA hari ni..the more the merrier..
kali nih dr blog GADIS KAMPUNG


yong dah jadi follower ke 683
GA nih dbuat sempena first anniversary 10.10.10 &
nak mencari follower sehingga 1010 followers bersempena tarikh anniversary kami...
korang berminat jom la baca syarat-syarat ( klik kat gmbar chumil tu ye kwn2 )

contest berakhir pada 26 dis 2010
atau sehingga follower Gadis Kampung mencecah 1010


psst... hadiah best sgt2...jom2 pkt join..
oh ye..yong tau GA nih dari miera


17 December 2010

PEACE CONTEST' by EZAN IDMA

1:43 AM 2 Comments
.. salam ..

ptg2 yang syahdu nih..sejuk2 nih..mood utk join contest datang ^^


tarikh tutup pade 01 january 2011 okey.
hadiah? mystery gift from EZAN IDMA. jengjengjeng
utk mklumat sila klik pada gmbar tuan punya contest ^^

yong nak tag semua kwn2 blogger yang singgah sini..meh kita join ramai2 contest nih..

gambar yang dipertaruhkan
.........
...
.

p.e.a.c.e http://www.emocutez.com

:: s.e.j.u.k ?? ::

12:54 AM 0 Comments
.. salam alaik ..
alhmdulillah..msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat IMAN & ISLAM
hope kwn2 pun sht2 blaka la hndaknya ^^

amacam life hari nih ? ada okei ka..
ini hari..sejuk sgt...haish...
http://www.emocutez.com

kipas pun off ja spnjang hari..ujan ada la gak renyai2 kat luar tuh..
klu la bleh wat gini di saat ini...huhu
http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

16 December 2010

:: tetiba rindu..hoho ::

2:51 AM 1 Comments
.. salam alaik ..

ptg2 ni meh kita cuci mata sket..
tgk gmbaq meow..actually,yong rindu kt meow bdua kat umah nu...rindu amat..
BUCIK & BOBOK


dok skodeng ayam kat umah seblah

bucik wat aksi

bobok suka kaco bucik..

lalala..

ada rupa kuda kepang x ??

:: berpindah pulok~ ::

12:30 AM 2 Comments

.. salam alaik ..
alhamdulillah masih bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN
cuaca redup..ujan renyai2 plak..klu tido mesti best kan...
tapi dah asar..x baek lak nk tidow..
layan update blog la..http://www.emocutez.com

hoho..alkisah hari ni yong sgt2 letih..sbb hari nih pindah bilik..
dari tingkat 4..bw turun barang..pindah ke tingkat 4 plak kat blok seblah...http://www.emocutez.com
x larat ?? jgn cakap la...naik krem dah kaki yong ulang alik naik turun tangga ( boleh kurus tak ?? ) haish..sabo je la..bukan setakat kaki ja..tangan pun sama..pendek kata lenguh satu badan..ahakz..dh mcm orang tua plak..mmg dh tua pon kan...ngeh

http://www.emocutez.com alhmadulilla..setel la urusan tuh untuk hari ni..apa lagi..masa utk berehat la...hihi
http://www.emocutez.com

14 December 2010

:: slamat pagi!!!!!! ::

3:29 PM 1 Comments

http://www.emocutez.com

.. salam alaik ..
alhamdulillah,msih bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN

slmat pagi smua....!!
haish..mood baek pagi2 hari ni..harap2 bjalan lancar la sgala program hari ni kan..
hihi..

13 December 2010

:: aww..tergoda kah ?? ::

7:30 PM 4 Comments
.. salam alaik ..
alhmdulillah,msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN
hope kwn2 smua pun begitu la hndaknya ^^

hurm..hari ni ada artikel mnarik dlm kosmo online mngenai gangguan terhadap lelaki..then ada lak dlm blog incik ben.. hihi..boleh tahan kan zaman skarang nih..


Lazimnya golongan wanita sering dikaitkan sebagai mangsa gangguan seksual kaum lelaki di tempat kerja.

Bagaimanapun, satu kajian membuktikan sebaliknya apabila kini golongan lelaki juga tidak terlepas daripada menjadi sasaran kepada tingkah laku bersifat seksual yang dilakukan oleh kaum hawa.

Menurut Ketua Laboratari Perubahan Sosial, Ekonomi dan Keamanan, Institut Pengajian Sains Sosial Universiti Putra Malaysia (UPM), Dr. Jamilah Othman (gambar), meskipun fenomena itu agak janggal tetapi ia kerap terjadi di tempat-tempat kerja sejak kebelakangan ini.

so..kesimpulannya disini..gangguan tu ada saja dimana-mana baik dari lelaki mahupun wanita..
part gangguan dari wanita,mcm dlm kosmo tuh di tempat kerja..ngorat bos bagai nak rak je diorang tuh..bab pemakaian seharian jgn cakap la..nau'zubillahi min zalik..
dlm zmn y serba canggih nih smuanya boleh..btudung tp sendat..kalau y tak btudung plak sah sah pakai baju sangkut nampak itu ini..nak kata minah salleh..mlatah sebut YA ALLAH..haish...bile kena usya tau pulak marah..

maybe ada saticfaction disitu bila boleh pakai lain dari org lain..menunjuk apa yang x dtunjuk oleh prempuan2 lain..mbuat lelaki terganggu..aku masih menaakul

hurm....
moga mendapat hidayah~

"Ariffda's 1st GiveAway 2010"

6:38 PM 1 Comments

apa yang perlu dilakukan:
1) Jadi follower ariffda & follower KoleksiIndah81 - done
2) Add these 2 blogs to your bloglist. - done
3) Copy banner n buat 1 entry bertajuk "Ariffda's 1st GiveAway 2010". - done
4) Jgn lupa, tempek sekali banner kat sidebar. - done
5)Tinggalkan komen anda beserta link dibhgn komen. senang saya nk buat pengesahan penyertaan. - done
6) Pemenang akan diumumkan secepat yg mungkin
7) Tarikh tutup : 31/12/2010 (11.59pm)

Sekian.
Sangat mudah.
Marilah beramai2 memeriahkan GiveAway hujung tahun 2010.

:: hujan & kuyup ::

2:25 AM 0 Comments

.. salam alaik ..

alhamdulillah,msih bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN
amacam kawan2 smua hari nih ??
sihat ?? apa pogrem hari ni ??

hihi..yong ok sokmo..hari ni merempit ke BANDAR TUN RAZAK sbb yong ada interview KLPI jQAF..alhmdulillah so far smuanya berjalan lancar..ada rezki i-allah tp to be honest takut mengharap..for those y pnh terlibat dgn mcm2 interview,mesti faham perasaan yong..hihi..
yong interview kat IPG pendidikan teknik..ramai gak..so kpd kwn2 yang belum di interview..gOodluck ye...hoho

okei..enuff bab interview tu meh move to another subject..
al kisah time nak balik..
singgah jap kat metro kajang,cuci mata cari barang sikit..elok nak balik kat pekan kajang tu hujan lebat selebat-lebatnya..fuh....apa lagi..kuyup la yong dgn member yong..



ha...xde la camni pon sbb kitorang naek moto...hihik..
tapi nak suka nya..elok smpai bangi,ujan tadak...
kami berenti kat traffic light,org heran ja usya kitorang lencun..hahaha

sabo je la~

kak wani,thanks ye sbb teman yong ^^

12 December 2010

11 December 2010

:: result oh rsult ::

11:38 PM 4 Comments

.. salam alaik ..

alhmdulillah..msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN
hopefully kwn2 suma pun cmtu la..

haish...entry kali nih ttg ...



haa..entri ditujukan kpd student2 la ye..kwn2 y dh bkerja layankan je..hihi
so..bagi stdent2 y KEMBALI KE KAMPUS...amcm result anda ???
rata-rata result dah kluar kan...

as for me ALHAMDULILLAH syukur sbb result cantik..
berkat usaha & doa dr mak ayah , adik & kwn2..
alfu syukran ya allah..

stelah berhempas pulas tunggang tbalik siapkan esaimen..presenTEnsion..hasilnya telah tertera di skrin SMPWEB ukm..haha..

so..no turning back..keep on moving..
dah nak masuk sem 3 bermakna yong kena cepat antar proposal utk mnulis tesis..
pastu..setelkan urusan sbb NAK KAWEN..ahakz
sowi..excited sudey..

ya allah..kau permudahkanlah segala urusan dunia & akhiratku..amin..


BEN ASHAARI BLOG LIST 2011

10:53 PM 2 Comments

Berminat ? Sapa sapa boleh join ... Cam biasa .. buat satu entri khas ...

  1. Letak header blog BEN ASHAARI - done
  2. Tajuk BEN ASHAARI BLOG LIST 2011 dan link ke entri ini.. - done
  3. Sehari berapa kali update ? - 2,3,4 ikut mood & situasi..hihi
  4. Sila jawab dalam 100 patah perkataan .. Kenapa nak berada dalam blog list di Blog Ben Ashaari ..- sbb leh dpt kwn2 blogger baru n of coz la dpt manyak info sbb rmai y join kat bloglist incik ben & ada mcm2 jnis blog y dbuat
okei..done ^^

:: aktiviti cuti_rapunzel ::

1:34 AM 5 Comments
.. salam alaik ..

entry ke2 after holiday..
nak story ttg crita y amat amat best..
apa lagi..RAPUNZEL : A TANGLED TALE



korang dh tgk ke belom ???
wah..klu x tgk lagi..sila la pergi tgk..x mnyesal punyo..
actually,yong mmg die hard fan pada crita kartun..smua kartun yong layan..
nak nak PENGUIN OF MADAGASCAR..hihi..


One of the most hilarious, hair-raising tales ever told. When the kingdom’s most wanted—and most charming—bandit Flynn Rider (voice of Zachary Levi) hides out in a mysterious tower, he’s taken hostage by Rapunzel (voice of Mandy Moore), a beautiful and feisty tower-bound teen with 70 feet of magical, golden hair. Flynn’s curious captor, who’s looking for her ticket out of the tower where she’s been locked away for years, strikes a deal with the handsome thief and the unlikely duo sets off on an action-packed escapade, complete with a super-cop horse, an over-protective chameleon and a gruff gang of pub thugs. RAPUNZEL is a story of adventure, heart, humour and hair—lots of hair

over all,story y sgt mnarik..kartun pun clear ja..lucu jgn ckp la..spnjang masa ada ja lawak..
cuma yong sedikit boring time lagu..biasa la..dh mcm musical movie..hihih
malas nk ulas bnyak..nak tau kn tgk la cita nih ^^
apa pun..thumbs up !!

10 December 2010

:: activated !! i`m back~ ::

7:20 PM 4 Comments

.. assalamualaikum w.b.t....

halluu....apa habaq kwn2 suma ??
sihat ka..mudah2an smuanya sihat2 blaka la..
yong pun alhmdulillah,msh lg bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat Islam & Iman...

haish...lama x mnulis dlm blog ni maka hari ini kembali menaip...
hoho..mcm2 crita dok ada tp kita update one by one la ye..

seblom tlupa,yong nk ucapkan SELAMAT TAHUN BARU HIJRAH buat smua..
moga hari-hari yang mendatang dipenuhi dgn rahmat & kurnia Nya..ameen..


rasanya ckupla utk kali ni..1st entry lps cuti pnjang..
hihik..
so..yong nak terjah blog kwn2 plak..
jom blogwalking ^^