29 October 2010

:: mak......cek bukan gatai..cek TAKOT !!!! ::

.. salam alaik ..

alhmdulillah,msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN


korang smua dh baca paper hari nih ???
kes eksiden bus lagi..haih..ini y mbuat teman riso bebenor nih..
1st thing yang yong baca dlm paper online hari ni, kes ni la..adeih..
boleh klik kat sini dan sini

actually 2hb nih yong ingat nk balik perak..lama x balik umah sejak lps raya tu..
mklumla,jauh sket..dulu ngji kt kedah,sng ja nk pecut balik ujng minggu..naek bus lompat-lompat..brenti kat butterwoth
( alor star..alor star..tringat abg y kj konsortium bus ekspress dok ulang ayat nih )
pastuh..amik bus ke parit buntar plak..klu ayah x busy,dia amik kat sana..klu x,naik bus sbijik lagi turun kat bagan serai..haha..wah..sungguh ku merindui saat itu..

back to reality
1hb ada exm pagi & ptg pastu ingt nk chow balik umah sbb gap exam lbih 10 hari..12hb exam last..hihi..brg2 pun banyak..ingt nk mnta tlg kwn antar kat stesen bus kajang..bukan apa,bagasi,kotak buku nk usung naik tren susah woOOo..dh rmai umat dlm tren..
tp...memandangkan kes eksiden y smakin menjadi2 nih..yong tukaq balik plan asal..
mak,yong nak balik naik ketapi..kotak2 buku yong pos je ye...
yong takut...

* memang la ajal maut kita tak taw tp kita boleh elak kan.. so far msih slamat dgn tren..
klu dah ajal,redha

ya allah,kau selamatkanlah aku di setiap langkahku...
amin...

3 comments:

  1. macam dah biasa dah dengar bas eksiden ni...

    ReplyDelete
  2. =[ kejadian kalo kita perasaan, macam berantai. dulu kes budak kena gigit anjing.. berturut2 berita pasal kes yang sama.. ni kes bas lak.. lepas ni entah laaaaaaaa

    ReplyDelete
  3. IM : biasa dah tp mnakutkan
    mar : yup,jadi musim kat msia nih..lps 1,1

    ReplyDelete