30 October 2010

:: kenangan bersama..sweet memory ::

.. salam alaik ..

alhmdulillah,msih bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN

phew...siap gak nota utk malam nih..eheh..rajin plak study..orait la tu,bkn senang nk dapat mood sempoi camni tmbah2 plak ujan2,roomate xdak..sunyi sepi ja skeliling..silap2 tlelap gitu ja..
sehari lagi utk kmbali bertarung & ptarungan y paling sengit utk sem nih sbb 2 madah dlm 1 hari,pagi undang2 jenayah & ptg usul fiqh..mak aih..boleh tahan la bahan y nak dibaca..harap2harap huraian pun lancar la isnin nih..amin..

so,bila dah stdy,sure la buat nota kan..


ahah..ni la rupa bentuk nota yong..cant believe i do it again..ingat zaman dok ngaji kat maahad & KUIN ja wat benda alah ni..well..it proves that sy msih spti dulu..same old gurl..time exam ja wat nota ringkas conteng2 ketas .. rindunya zaman kat KUIN dulu.. passing nota..klu nak y smart,ada y rajin,taip..tp sorry to say..i prefer my own style..

disebabkan nota y terlalu panjang,ada gak yong convert dlm powerpoint..
sbb sumber dperolehi dlm internet ( nota lecturer ) ,
i guess nota yong kali ni ada la upgrade sket..


ahah..ni la bukti upgrade nya..muahaha..
anyway...nota dah siap..bila dah siap mknanya almost half dah baca..so,stengah lagi kena pulun la..okei..chow..nak ngadap benda lain pulak..thanks singgah sini ^^

* rabBi yasSir wala tu'aSsir..waj'alna minanNajihin
allahumma amin

29 October 2010

:: mak......cek bukan gatai..cek TAKOT !!!! ::

.. salam alaik ..

alhmdulillah,msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN


korang smua dh baca paper hari nih ???
kes eksiden bus lagi..haih..ini y mbuat teman riso bebenor nih..
1st thing yang yong baca dlm paper online hari ni, kes ni la..adeih..
boleh klik kat sini dan sini

actually 2hb nih yong ingat nk balik perak..lama x balik umah sejak lps raya tu..
mklumla,jauh sket..dulu ngji kt kedah,sng ja nk pecut balik ujng minggu..naek bus lompat-lompat..brenti kat butterwoth
( alor star..alor star..tringat abg y kj konsortium bus ekspress dok ulang ayat nih )
pastuh..amik bus ke parit buntar plak..klu ayah x busy,dia amik kat sana..klu x,naik bus sbijik lagi turun kat bagan serai..haha..wah..sungguh ku merindui saat itu..

back to reality
1hb ada exm pagi & ptg pastu ingt nk chow balik umah sbb gap exam lbih 10 hari..12hb exam last..hihi..brg2 pun banyak..ingt nk mnta tlg kwn antar kat stesen bus kajang..bukan apa,bagasi,kotak buku nk usung naik tren susah woOOo..dh rmai umat dlm tren..
tp...memandangkan kes eksiden y smakin menjadi2 nih..yong tukaq balik plan asal..
mak,yong nak balik naik ketapi..kotak2 buku yong pos je ye...
yong takut...

* memang la ajal maut kita tak taw tp kita boleh elak kan.. so far msih slamat dgn tren..
klu dah ajal,redha

ya allah,kau selamatkanlah aku di setiap langkahku...
amin...

:: pompuan pun sama....huwa... ::


.. salam alaik ..


hurm..ape nak jadi nih..laki pompuan sama je skrg ni..
baru je membebel kes lelaki y smakin ganas
ni plak kisah seorang lelakiy jadi korban cinta
melampau-lampau la apa y dibuatnya..
isk isk..

KUALA TERENGGANU - Selepas 10 hari menanggung derita akibat dipaksa meminum racun oleh ahli keluarga teman wanitanya yang berusia 16 tahun, seorang penoreh getah akhirnya menemui ajal di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) di sini semalam.

Pemangku Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Supritendan K. Manoharan berkata, Muda Mohd., 27, disahkan meninggal dunia kira-kira pukul 7.30 pagi selepas menunjukkan komplikasi teruk lewat malam kelmarin sebelum disahkan koma beberapa jam kemudian.

Bagaimanapun, katanya, polis sempat mendapatkan keterangan daripada mangsa.

"Sehubungan itu, kita telah mengklasifikasikan kes ini sebagai bunuh dan disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan," katanya yang memberitahu polis telah menahan tiga suspek bagi membantu siasatan kes itu.( link )



MUDA yang bertarung nyawa meninggal dunia di HSNZ semalam.


* inna lillahi wa inna ilaihi rOjiun..
al-faatihah~

28 October 2010

:: lelaki semakin G.A.N.A.S ??? run for ur life !!! ::

... salam alaik ..

alhmdulillah,msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN



yup..begitulah tajuk entry yong kali nih..
rasanya majoriti antara kita dh baca brita tntng
stdent UITM y kena belasah dgn her so-called-boyfriend..

KOTA BHARU – Seorang pelajar perempuan tidak sempat menamatkan pengajiannya di Universiti Teknologi Mara cawangan Machang akhir Disember ini kerana sudah lapan hari koma apabila dipercayai dibelasah oleh teman lelakinya.

Hizrien Ieraqeen Haberi, 21, pelajar semester akhir Diploma Perbankan itu dipercayai dipukul oleh teman lelakinya yang dikenali sebagai ‘Lan’ berasal dari Tumpat di rumah sewanya pada Khamis lalu jam kira-kira 10.30 malam.

Bapanya, Haberi Hamzah, 49, berkata, mengikut apa diceritakan salah seorang rakan anaknya itu, teman lelaki anaknya datang ke rumah sewa tersebut untuk mengambil barangan yang pernah diberikan kepada Hizrien.

“Tiba-tiba lelaki tersebut yang pada awalnya berdiri di pintu masuk rumah meluru masuk ke dalam bilik Hizrien ketika anak saya hendak mengambil barang tersebut dan menutup pintu bilik tersebut.

“Kemudian rakan-rakannya terdengar suara Hizrien mengadu kesakitan, dan tiba-tiba lelaki itu keluar meluru dari bilik dan melarikan diri,’’ katanya ketika ditemui di unit rawatan rapi (ICU) Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian di sini semalam.

Beliau yang bekerja sebagai juruteknik di Universiti Kebangsaan Malaysia (UMK) berkata, mengikut siasatan polis, teman lelaki Hizrien dipercayai menghentak kepala anaknya itu beberapa kali ke lantai dalam keadaan anaknya terbaring.

Haberi berkata, tiada pendarahan yang kuat berlaku tetapi menurut pihak hospital anaknya itu mengalami luka dalaman teruk hingga diklasifikasikan berada di tahap keempat yang tidak stabil dan memerlukan masa sehingga tiga atau empat bulan untuk sedar dari koma.

Menurutnya yang menetap di Semenyih, Selangor, rakan-rakan anaknya telah pun membuat laporan di Balai Polis Machang dan polis sedang menjalankan siasatan lanjut untuk mencari lelaki yang berusia 25 tahun itu.

“Sekarang ini saya bercuti panjang, dan isteri saya pun mengambil cuti mengajar tanpa gaji bagi menjaga anak sulung kami ini,’’ katanya yang mempunyai empat orang anak.

Sementara itu, Pegawai Khas Kepada Naib Canselor UiTM, Mohd Aizuddin Datuk Mohd Ghazali berkata, pihaknya memohon pihak polis jalankan siasatan terperinci agar pesalah itu dapat ditangkap dan menerima hukuman.

“Setakat ini keadaan Hizrien masih koma dan apa yang berlaku ini sangat dikesali dan kami berharap ia akan menjadi pedoman kepada pelajar lain,’’ katanya.

Turut hadir lawatan tersebut, Presiden Himpunan Siswazah Kelantan (HIMSAK), Mohd Faizal Daud dan Pengerusi Biro IPT dan Kebajikan, Dr Ariff Hakimi Zulkifli. ( link )


takziah buat family mangsa...
sedey sgt bila anak y ditatang pnuh kasih syg bila dpt KEKASIH diperlakukan ikut suka ati..NAUZUBILLAH la dr golongan lelaki cmni..minta dijauhkan..belum apa2 lagi dah naik tangan..incik2 polis,cpt2 la tgkap laki tuh..

* zaman yong..lelaki diharamkan ke kwsan umah sewa kitorang..
taajub sbb laki ni boleh msuk smp dlm bilik dia...hurm......

:: ahhhhh..bestnye bleh rilek2... ::


..salam alaik ..

alhmdulillah,msih bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN
syukur pdmu YA ALLAH


hurm..sronok rasanya klu boleh rilek kan ??
time tu rasa dunia ni kita yang punya..hihihhi..

alhmdulillah,hari ni yong dah setel 3 paper exam..tggal lg 3 la jwbnya..
bsiap sedia secukupnya untuk mghadap 2 paper y kritikal sbb 1 hari pagi ptg ada exam..haish..
subjek killer gak..USUL FIQH & UNDANG2 JENAYAH ISLAM
whoaaaaaa

pulun jgn x pulun
tp seblom tu...
kita rehat dulu....

.......lalalalala......

26 October 2010

:: runaway bride..makin menjadi-jadi pulok~ ::

.. salam alaik ..

alhmdulilah,msih bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN


entry hari ni mode membebel sket..
korang perasan x isu y ada kat sekeliling kita 2-3 minggu nih..
pasal RUNAWAY BRIDE

riuh 1 malaysia kes bakal pengantin lari
si ROZALIYA tuh..
skrg dh putus tunang..

hari ni plak dlm KOSMO
Noor Kalsom yang menghilangkan diri sejak 16 Oktober lalu di Bagan Datoh


haish...
macam2 hal
part lari nih yon betoi2 x suka
sebab menyusahkan orang je
tau x napa yong ckp cmtu ??

sebab membe yong pon penah wat hal camnih..lari dari umah..tup-tup mak bapak dia g umah yong cari dia..APE KES ??? seronok plak tuh mak bapak dia kalut dok cari dia..
xguna punya anak..
yong x bsalah pun tau dlm hal ni..
ada slh faham antara dia & family dia..x pasai-pasai ja tlibat..

xpaham betoi org skrg nih
lari tu boleh selesai mslh ke ??
mak ayah bela elok2 dari kecik smpai besaq..senang2 ja buat camtu kat mak ayah
chill la..stiap mslh ada pnyelesaiannya..
bincang elok2 dgn mak ayah
jgn dok ikut nafsu ja..

matang sket la..plezz..

:: thanks warlordsarmoury ::

.. salam alaik ...

alhmdulillah,masih bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN

hoho...dah berapa hari xda entry baru
al maklum la..exam 2 hari berturut-turut
alhmdulillah,2 paper dah setel..ada lagi 4
fuh...

jenguk2 blog mlm nih..ada la entry baekk dari
bro Hairil Rizal aka warlordsarmoury

i`ve been listed as his
105th follower..
pergh..

105th FOLLOWER
Yong-liza - the student who loves to read dictionary blogs through 'Saat Hati Berbicara' (www.flizzy86.blogspot.com) , which for the time being has 237 followers. Yong-liza has a brotherand is currently single but definitely not available. Hehe! 141 entries has been posted so far this year.

ehehe..tm ksih bro..

apa lagi...jom usya blog brother nih
menarik~


22 October 2010

:: ni yang hangin 1 badan nih... ::



.. salam alaik ..

alhmdulillah,msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN


amboi..marah bebenor gambo kat atas ni ye..
haish..

yong baru ja balik dr library
alhmd..proses study bjalan lancar hari nih..
moga mudah utk mjwb soalah isnin nih..

fatrah imtihan ( exam week ) nih,mcm2 hal dok ada
klu y mrasa jd student,time tu la msing2 akan busy
mbawa diri..ada y g stdy kt library
klu zaman stdy kt KUIN dulu,time exm penuh ja kt kwsn bwh asrama..
bersendiri ngapai quran..ngapai madah2 utk exam
hoho..mklum la..fully arabic
( y stdy islamic course mesti paham kan..hihi )

time tu gak la tetiba masing2 angin 1 badan
sensitip tlebih..
padahal slama nih bgurau ok ja
so..bawak2 bsabo ye kwn2..

actually entry kali nih nk story sumthing bout fatrah imtihan
ada 1 bilik tuh kat level yong dari pagi memekak
pasang lagu segala bagai..
volume kuat x hengat..
yang pastinya bukan bilik foreigner

knapa tetiba ja.
sblum nih seingat yong x pnh lak bdk bilik tuh wat cmtu..
wlupun yong x knai,tp rsnya dia x pnh wt gitu sbb ni la 1st time bising x hengat

perlu kah begitu ??
tension kah ??

ko sorang je ke nak exam ??
habis org lain camno ??

ni la susah bila wat kija x fikir org laen..
agak-agak la
yong pun suka gak dgr musik..
cukup utk telinga kita okei..
jgn smpai nganggu org..


.... budi bahasa budaya kita.. sekian ..


:: pulun jgn x pulun..haish~ ::


.. salam alaik ..

alhmdulillah msih bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN

erm...mlm bih entry bkaitan
EXAM MODE
biasa la..ujung2 sem nih..

yong start exm isnin nih..
haish..cepatnya masa blalu..

study pun br mula..
come on yong..
u can do it..

jgn malas2..
ingt mak ayah kt kg tuh
( jgn dok ingt ehem-hem ja )

ingt balik cita2 mu..

ya allah..
kau permudahkanlah sgala urusanku..
raBbi yasSir wa la tu'asSir
waj'alna minanNajihin..

amin~

20 October 2010

:: jamuan kelas bahasa arab ::

.. salam alaik ..

alhmdulillah msih bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN

hoho..yong baru ja balik dari jamuan kelas..
kelas bhasa arab,prof kitorang sponsor utk smua anak muridnya
wah..sempoi x ??

mkn NASI BRIYANI ANJE
kat bangi je..dkt,sng nk p



ni la muka2 kitOrang ^^


dgn adik aisyah~



tunggu nk mkn bjemaah ^^


syukran kathira buat prof dr ghani for the treat
may allah bless u owez ;)

doakan km bjaya sokmo..
amin~

19 October 2010

:: Redgurl 1st Giveaway ::

.. salam alaik ..

yong nk join GA lagi..
kali nih from REDGURL


nak sertai mudah saja!!!

1. follow blog redgurlcraft ni!! - done

2. copy gambar di atas di blog anda
- done

3. buatkan satu entry tentang give away ini di blog anda..
- done

4. tinggal comment dan link entry anda pada comment yer so senang redgurl nak jenguk semula ke blog anda
- done

4. pemenang akan dipilih secara rawak!!


TARIKH PENYERTAAN ADALAH MULAI
11 OKTOBER 2010 HINGGA 11 NOVEMBER 2010


hadiahnye sgt2 mnarik tau ^^


HADIAH PERTAMA

satu beg laptop!!

kat bawah ni contoh jer!!..





HADIAH KEDUA

Satu Camera Casing





3 HADIAH SAGU HATI

Broadband casing



jom ramai2 join!! mana tau dpat gift kan!!

:: weh..busuk la...dah habis macho ke ??? ::


.. salam alaik ..

alhmdulillah,msih bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN

amcam lak dgn kwn2 smua ??
ada okey ka hari ni ??

angin ada baik ka..
ka angin satu badan ??

hihik

okey..meh nk smbang pasai entry kali nih
ditujukan KHAS kpada smoker..
org y isap rokok la..huhu

pagi2 nih yong lepak library
konon-konon nak study..tukaq angin lak sbb slalu stdy kt bilik je..
ntah mai angin mana xtaw lah..

dekat stengah jam,ok je..sesi study bjalan lancar..
baca buku,wat ringkasan..
then datang la sorang mamat nih
duduk seblah yong..

actually yong y dtg share dgn sorg adik pompuan nih sbb time tuh tmpt lain dah penuh..
tgk adik manis tuh dok sensorang,yong pon dok semeja dgn dia..
meja besaw..jgn nk kedekut okei..

ok..berbalik pd mamat td..
elok lps sengah jam yong dok ctu,dia dtg dgn lg 2 org bdk pomp..
owh,stdy group..
x kisah pun sbb xda mggu pun

cuma..
bila mamat duduk sblah yong
dah berbau..pastuh kluaq kalam ( bcakap )
mak aih...
semerbak bau ROKOK

haiya..tarak boley tahan maa
busuk amat..

incik..lu sgt busuk maa


jadi..utk tidak mnimbulkan byk lagi kalam y x best dlm ati..
yong pun angkat buku
start moto
balik bilik..

roomate senyum ja
sbb x dan sejam dok library
wahaha

- definately not me when i`m there... -

* wondering : camna la awek dia leh tahan dgn haruman semerbak tu..
erm..org kata klu dh sayang y busuk pun wangi..
ye ke ??

not for me...cover2 la sikit cik abg oi..

sekian ^^

:: bila nak kawen ??? ::

.. salam alaik...

alhmdulillah,msih bnyawa hinga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN

amacam tajuk entry kali nih ??
daring tak ??

BILA NAK KAWEN ???



bila dah bertunang,
soalan gini la y slalu sgt org tanya
haish...
bukan tgugat iman..
waras lg..

sabo ye kengkawan..
nnti bila tiba masanya,yong inform la
xkan la walimah x inform kwn2..
siap dok kecik ati x invite btunang..

rilek2 sudey..

doa2kan kitorang mura rzki..cpt la urusan walimah ^^

hoho...


* actually x de motif sgt entry nih..just reflex pd soalan kwn2..ngeh~

:: saya nak beg itu GIVEAWAY ::

.

.. salam alaik ..

alhmdulllah,msih bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN

yong nk join giveaway lagi..
utk mklumat lnjut leh klik gmbaq beg nih ^^






Mula 13/10/2010 (12am)

~ Jadi follower blog Superhero Mama & MZ Collections - done

~ Copy & paste banner ke entry & sidebar (beserta link, ya!) - done

~ Tajuk Entry : Saya Nak Beg Itu ~ Giveaway! sahaja - done

~ Linkkan entry anda ke entry ini - done

Tamat pada 03/11/2010 (12am)

18 October 2010

:: esok konvo ::

.. salam alaik ..

alhmdulillah,msih bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN

nmpknya msih lg brada dlm suasana KONVO..
alhmdulillah,yong sdiri dh merasa sesi bgraduasi..
pd y dh pnah merasa..msti ada byk pngalaman manis kan??
excited amik jubah..bdebar masuk dewan
tu x kira lg gelabah time beratur nk naik pentas..
malam tu ada plak jamuan utk graduan
haish..

yong grad last year..3 ogos 2009
syukur sgt sbb pngajian 4 tahun di KUIN tamat dgn jayanya..
gembira di hati ALLAH saja y tau..

ni la gmbar dgn family time konvo



okei..entry kali nih bkn nk story psai konvo yong..
actually pasal kwn2 yong y akan bgraduasi esok..
hari ni pesta konvo Kolej Universiti Insaniah dh mula..
dengar crita gempak habis..

thniah utk sahabat tsyang, SAULHA SYAFIE & NURATIQAH FADZIL
selamat bergelar graduan esok ye syg2ku sekalian
maaf la sbb yong x dpt join korang meraikan kegembiraan
( mode sedey nih...nk nangis ja )

huwaaa...




wlupun jsadku jauh nmun hatiku ttp pdmu
( wah,tetiba lagu exist lak )

i-allah nt ada ms kita jmpa
yong nk kasi sumthing utk ampa dua..
sabaq tau..

doa2kan yong dsini
utk struggle for my 2nd graduation @ UKM 2012 ^^

17 October 2010

:: award mode ::


.. salam alaik ..

alhmdulillah..msih bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN

hohoh..hope korang smua pon cmtu la..

hari nih dpt award dari cik wani


trimas ye..so..bila dh dpt award ada la soalan2 y kena jwb

soalan nape korang suka Ceritera Cinta ?
sebab entry die semuanya sempoi2..
nice view ^^
hehe~~

Reaksi korang lepas dapat award ni..
of course la seronok ^^

Tag 15 kawan@blogger yang laen
nak tag semua blogger ..
coz semua adalah blogger harapan malaysia..waahh!!

so..siapa yang masuk blog nie sila lah ambil ye..
jangan segan2..semua blogger adalah yang terbaik!


:: time's out ::

.. salam alaik

alhmdulillah..msih bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN

entry kali nih bknaan dgn masa..
pejam celik dah nk smpai ujung smster kdua pngajian aku kat cni..
cepat bebenor..
sminggu berbaki sblum final exam..

exam officially started at 25/10/2010
tp untuk mggu nih ada lg 3 kelas y x setel..
usul fiqh,bhs arab n kaunseling..
sbjek lain dh setel pun minggu lepas..

maka...
bmula la masa utk konsentret apa y patut..
( konsetret FB & blogging boley ?? )
hihik..klu sempat boleh je..depend kpd diri sndri la kan..

last exam will be at 12/11/2010
lps tuh..BALIK KAMPUNG
wah..excited ja bunti balik kmpung tuh..hihih

sblom balik,pulun exam dulu ye sayang~





10 October 2010

:: antara suka_duka 10.10.10 ::

.. salam alaik ..

alhmdulillah..msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN

hapa crita kwn2 suma hari nih??
ada apa y mnarik or membosankan ??

okey..meh yong nk ngomel sket kat entry nih..
sesuai dgn tajuk entry..antara suka_duka 10.10.10

kita mulakan SUKA dlm tarikh nih..
of koz la artis2 mndapat liputan meriah sbb 10.10.10 dikatakan TARIKH KERAMAT utk diingati dgn melangsungkan pkahwinan..
congrats buat AQASHA & SYEIKH MUSZAPHAR..
for more info boleh klik sINI




sweet kan..

okei..kita beralih plak dgn kisah duka..
rasanya korang dh tau ttg eksiden ngeri nih..


REMBAU: Sekurang-kurangnya 12 maut dan lebih 40 cedera dalam kemalangan membabitkan dua bas, tiga kereta dan sebuah van di Kilometer 223 Lebuh Raya Utara-Selatan dekat Pedas, malam tadi.Kemalangan berlaku jam 7.12 malam apabila sebuah bas Ekspres Delima dari arah selatan menuju ke Kuala Lumpur terbabas ke laluan bertentangan dan bertembung dengan sebuah van. Sebuah bas Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) dan tiga kereta turut terbabit dalam kemalangan itu


for those y xtaw boleh klik kat sini,situ & sinun


angGota bomba mengutip serpihan kemalangan


bantuan kecemasan utk mangsa


keadaan bas y terlibat


innalillahi wa inna ilaihi rojiun..


hurm..speechless gak la ..
melihatkan keadaan kemalangan nih
xmo komen banyak sbb klu tgk dlm paper online pun dah penuh komen
tapi yOng stuju klu bus express mmg express ats lebuhraya..
kejar masa,kejar trip..gayat woo..
that`s why yong setia dengan KTMB..wahaha

apa yang penting utamakan keselamatan..^^


07 October 2010

:: FIRAS HANDZALAH 1ST BIRTHDAY GIVEAWAY ::



.. salam alaik ..

alhmdulillah...msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN

kali nih yong nk join GA lagi..sempena bday FIRAS



Syarat-syarat :

1.Terbuka kepada semua pembaca blog hanaseman.blogspot.com
2. Jadi follower blog hanaseman.blogspot.com. -done
Letakkan link blog ibu di side bar blog anda. -done
2. buat entry berkenaan GA Firas Handzalah 1st Birtday GA di blog masing-masing. -done
3. copy paste banner GA di atas dan letak dalam entry anda. -done
4. Tuliskan (atau apa saja) ucapan Selamat Hari Lahir/Happy Birthday buat anak ibu Firas Handzalah.

- selamat hr lahir FIRAS HANDZALAH..
semoga dpnjngkan umur,murah rzeki..
smoga mjdi anak y soleh + taat kepada kdua ibu bapa..

allahumma amin...

5. sila tinggalkan jejak di ruangan komen untuk entry ini. sertakan nama dan email serta link entry yang anda buat. -done

^^


06 October 2010

:: sararisa 2nd anniversary giveaway!! ::

.. salam alaik ..

alhmdulillah..msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN

nak join GA lagi hari nih..
kali ni dr sara ( klik utk mklumat )


hadiahnya ialah berupa barangan kecantikan dan penjagaan diri.bernilai rm100++

1.intimate wash dr gifarrine
2.deodorant
3.sabun brand l'occitane
4.lipgloss dr in 2 it
5.miniature tresone by lancome
semua barangan ini adalah original ye tak main ciplak2 punya...

okei..DONE ^^

04 October 2010

:: no more craving for CADBURRY ::



.. salam alaik ..

alhmdulillah masih bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN




korang suka mkn coklat tak ??

suka ?? x suka ??

well..yong pun suka gak mkn coklat..
bukan stakat cadburry..
apa2 y bnama coklat..hoho
klu teringin tuh,makan gak..
tapi bukan la x makan x bole idop..

kat sini yong nak kongsi info ttg coklat cadburry..
kat packing dia try korang usya..ada dia tulis E 476
apa tuh??

klu nak tau,itu la kod penggunaan lemak babi dlm kandungan cadburry tuh
hurm...brapa byk dah yang kita makan..??

coffe old town pun ada gak E471

so..from now on..
pakat-pakat sedar la ye..

kat cini yong sertakan kod2 lemak babi
selamat beramal ye kawan2..




maybe pada korang isu lama
tapi,berapa ramai antara kita y ambil tndakan ?
brapa ramai y aware sewaktu membeli makanan ??


* tubna..ilallah..wa raja'na ilallah..wa nadimna `ala ma fa`alna...

:: Birthday Lucky Draw By Naufal N Nureen ::



... salam alaik ..





dengaq sini suma org2 kampong..
maka dgn ini yong telah ditag oleh kak jue
utk join lucky draw..klik cini utk mklumatnye ye..

Pada uolls yang nak join silalah penuhi syarat-syarat dibawah

Tajuk Entry Birthday Lucky Draw By Naufal N Nureen- done

Follow salah satu blog ini
(follow dua-dua lagi bagus)

Buat Entry mengenai Lucky Draw ini dan pastikan banner Lucky Draw ada dalam entry uolls (wajib) - done

Letak Banner Lucky Draw di sidebar uolls (wajib)
link balik ke entry ini - done

Tag 2 orang kawan-kawan untuk join
pastikan kawan-kawan ni tau dia di tag

yong nak tag :

kak imun
+ nadia

Tinggalkan link entry anda di komen box entry ini sahaja.


Tarikh Tutup: 25 Oktober 2010

03 October 2010

:: no award for smokers.. ::


.. salam alaik ..

alhmdulillah,msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN

pagi2 nih,time bjalan2 di alam maya..baca paper on9..
tjumpa artikel y mnarik utk dkongsikan bsama..

Tiada anugerah cemerlang untuk si perokok


ALOR SETAR – Mulai tahun ini, Jabatan Kesihatan Kedah telah menetapkan hanya warga kerja jabatan itu yang tidak merokok akan dipertimbangkan untuk Anugerah Khidmat Cemerlang.

Pengarahnya, Dr. Marzukhi Md. Isa berkata, biarpun seseorang kakitangan itu bertugas dengan cemerlang tetapi mereka tetap tidak berpeluang untuk menerima anugerah tersebut jika mereka merupakan seorang merokok.

Tegas beliau, langkah itu diambil bagi membasmi tabiat merokok di kalangan warga kerja jabatan itu.

“Ketika ini, terdapat seramai 13,000 kakitangan di Jabatan Kesihatan Kedah dan daripada jumlah itu, 30 peratus adalah perokok dan kita tidak mahu doktor yang sentiasa mengingatkan pesakit tentang bahaya merokok adalah seorang perokok.

“Jadi, kita mengambil inisiatif ini supaya mereka (kakitangan kesihatan) mengurangkan pengambilan rokok dan sekali gus berhenti merokok,” katanya selepas majlis Sambutan Hari Jantung Sedunia peringkat negeri di Hospital Sultanah Bahiyah di sini semalam


camna kwn2 ???
ok tak langkah tuh??

bg yong okei sgt la..
suma sektor kena wat cmnih..hoho

langkah2 y diambil utk kurangkan gejala merokok nih dgn cara NAIKKAN HARGA..
xtau la kompom bjaya atau tak..
sbb bg yong pokok pangkalnya..diri sendiri..
jom skodeng info harga rokok kat CINI

:: blajaq buat sticky post...Masuk cepatttt....TTM buat LUCKY DRAW! ::



... salam alaik ..

alhmdulillah msih bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN

hoho..hr ni yong terasa nak join contest kat TopsyTurvyMum ( klik utk mklumat )




TOPSYTURVYMUM FIRST LUCKY DRAW!


INI HADIAHNYERR..

TENG TENG TENG!




Syarat-syarat penyertaan:

1. Anda adalah seorang blogger. (InshaAllah lain kali aku buat lucky draw utk blogger dan reader pulak ye)

2. Beralamat/mempunyai alamat di Malaysia.(Bermakna yang berada di luar negara juga boleh menyertai kalau ada alamat di Malaysia.)

3. Penyertaan mesti dibuat di dalam bentuk entry secara STICKY POST di blog anda. Caranya, copy je la entry ni.(1 blog cuma layak ma
suk satu penyertaan sahaja.)

4. Setelah siap buat entry, sila hantar link penyertaan anda di ruangan komen entry ini. (Nanti aku masukkan link blog anda kat entry ni)

5. Tarikh tutupnya adalah bila-bila masa sahaja dalam minggu ni(Sebelum Isnin depan 04/10/2010). Aku akan buat entry kalau dah tutup. Bila dah tutup, maka boleh hilangkan sticky post tu.

6. Pemenang akan dipilih DI SINI.









02 October 2010

:: award mode ::



.. salam alaik ..

hurm..pagi nih rasa nak kasi award
pd kwn2 y sudi dtg mjenguk blog yong

award nih random..
xda pgkhususan pun sbb yong kasi pd kwn2 y sudi terjah
so..pd y dpt awrd,
korang pun bleh gak kasi award nih kat kwn2 bloger korang..


jom kasi award ^^

:: konvoi maut..innalillahi wa inna ilaihi roji`un ::

.. salam alaik ..


yup..bgtulah tajuk entry yong pagi nih..

sumber :myMETRO



JASIN: Perjalanan sekumpulan 40 pelajar Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) secara berkonvoi dengan menunggang motosikal untuk menghadiri rumah terbuka rakan berakhir tragedi apabila seorang daripada mereka maut selepas terbabit dalam kemalangan, semalam.

REMUK... motosikal  ditunggangi mangsa. Mohd Nazrin (gambar kecil)
REMUK... motosikal ditunggangi mangsa. Mohd Nazrin (gambar kecil)

Akibat rempuhan itu, mangsa yang juga pelajar Tahun Dua Fakulti Kejuruteraan Mekanikal (Struktur Binaan) dikatakan terjatuh sebelum badannya dipercayai digilis tayar sebuah lori treler yang kebetulan bergerak apabila lampu isyarat bertukar hijau.


Rakan sebilik mangsa, Mohd Aisamudin Suhaimi, 20, berkata mangsa yang menunggang motosikal Yamaha Lagenda sebelum itu tertinggal di belakang apabila kumpulan pelajar terbabit berkumpul di kediaman mereka di Bukit Beruang untuk berkonvoi bersama dua kereta lain ke Parit Bakar, Muar, Johor.


Menurutnya, seminggu sebelum itu mereka merancang untuk pergi ke rumah seorang rakan sempena Aidilfitri kerana turut menghadiri rumah terbuka rakan lain di Jasin pada minggu lalu.


“Kami bergerak dari kolej kediaman kira-kira jam 12.15 tengah hari, tetapi tiba-tiba seorang rakan menyedari mangsa tertinggal di belakang lalu berhenti berhampiran sebuah hotel di Ayer Keroh untuk menunggu ketibaannya.

“Konvoi kami bergerak berpecah dalam tiga kumpulan, dan tanpa disedari mangsa berada dalam kumpulan paling depan lalu kami meneruskan perjalanan ke Muar.


“Namun, saya kemudian mendapat makluman daripada rakan memberitahu motosikal ditunggang mangsa hilang kawalan sebelum terjatuh lalu digilis lori,” katanya ketika ditemui di Wad Kecemasan Hospital Jasin, di sini.


Menurutnya, mangsa yang berasal dari Tawau, Sabah tidak menunjukkan sebarang perubahan, tetapi pagi semalam bangun awal dari kebiasaan berbanding sebelum ini.


Katanya, dia juga tidak menyangka sesuatu yang pelik kerana mereka memang berjanji akan menyertai konvoi membabitkan 20 motosikal untuk menghadiri rumah terbuka berkenaan.


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Jasin, Superintendan Che Suza Che Hitam berkata, kejadian dipercayai berlaku apabila motosikal ditunggang mangsa di laluan kiri persimpangan lampu isyarat terlanggar pembahagi jalan lalu terjatuh di atas jalan.


Katanya, pada masa sama, lampu isyarat bertukar hijau menyebabkan mangsa digilis tayar lori terbabit dan mati di tempat kejadian.


“Ketika ini, polis masih menjalankan siasatan berhubung kemalangan ini bagi mengenal pasti punca kejadian,” katanya.



p/s : bhati2 semasa memandu ye kwn2..kreta ka..moto ka..

yong pun nak g umah pakngah tngahari ni kat semenyih..naek moto lak tu

doakan yong slamat dlm pjalanan ye ^^