30 September 2010

:: lumba lari pakai kasut tumit tinggi jom ^^ ::

11:45 PM 4 Comments
.. salam alaik ...

yup..begitu la alkisah entry kali nih..




SYDNEY - Empat wanita Australia mencipta rekod dunia berlari berganti-ganti dengan menggunakan kasut bertumit tinggi 7.5 sentimeter pada Selasa lalu di sini.

Kuartet dari bandar raya Canberra yang dikenali sebagai Pinkettes menang dalam pertandingan itu dengan masa satu minit empat saat sejauh 100 meter.

Kumpulan itu memenangi hadiah A$10,000 (RM29,954) dan empat anggota kumpulan tersebut merancang menggunakan wang itu untuk melancong ke Thailand. - AP


sumber : kosmo



wondering..ada sapa y berani tiru si GAGA ni x...hoho
pakai kasut y x brapa tinggi pun dah sakit..inikan pula tinggi2..
ahakz..

:: kerja kosong..PENCUCI TINGKAP DI BANGUNAN TINGGI ::

10:45 PM 1 Comments

.. salam alaik ..

alhmdulillah,msih bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN

hujan pulak hari nih..mmg syahdu la klu nak tidow..
yong mngambil kptusan utk update entry jap..
klu trasa nak lelap satgi..lelap la..hihih..

kuliah utk minggu ni dah setel..y x setelnya homework y dberikan...
so,rehat la jap..tak gitu ??

okey..berbalik pada tajuk entry kali nih..
kerja kosong..PENCUCI TINGKAP DI BANGUNAN TINGGI
ada sesapa bminat ??
klik cini


.. lihatlah dunia..betapa machonya aksiku ini..lalala...

sumtimes we wonder..who`s gonna work like this but...
THEY DO EXIST..hoho..

if u think ur work SUCK..think again~

sumber : KOSMO



:: belajaq edit gambaq..sgt2 best..mode cewi~ ::

5:39 AM 2 Comments
.. salam alaik ..

alhmdulillah masih bernyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN

okey..entry mlm nih ttg edit gambar..
yong jln2 dari bloge ke blog smpai la ke blog WANHAZEL
sgt menarik sbb ada tutorial utk edit gambaq then yong pun cuba..

jeng jeng...for my 1st try..
not bad la..
hihik..

actually,i`m so into it..editing pics..
benda2 alah ni yong layan time xda keja ja..
al-maklumla...memerlukan masa utk mbuat sesuatu y kreatif..
mybe ada antara kwn2 dah tau tp pd y x tau..bleh layan tutorial kat cini

walla weh...trimas for da tutorial ^^
really appreciate it..

entah betoi entah x ejaan yong nih..
lama x speaking :P


29 September 2010

:: hurm...ape nak jadi ::

10:44 AM 0 Comments

.. salam alaik ..

alhmdulillah.msih bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN

erm...awai2 pagi nih tetiba lak terasa nak menaip sesuati dlm blog nih
ye la..salah 1 cara utk express out feeling kan..
so..apa lagi..layan je la

hurm..lagi 3 mgu nak final exam..
cepat btoi masa blalu
rasa mcm baru ja masuk sem 2..

proposal x buat lagi
camno nak buat..beku otak lagi nih..help me

assignment jgn cakap la..
yong ada 2 tajuk nk kena present utk sesi last minit..haish..
mendebarkan
sebab sem lepas yong pnya turn present dlm mgu ptama,kdua & ktiga..

so..apa lagi
berusaha bsngguh2
kpd kwn2 blogger y dh nak exam mcm yong..slamat bjuang
orang arab kata BITTAUFIQ WAN NAJAH

omputeh kata GOOD LUCK

so..yong ucapkan slamat maju jaya~

27 September 2010

:: busy mode... ::

7:06 AM 0 Comments

.. salam alaik ..

alhmdulillah msih bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN


rasanya dah 3-4 hari yong x update blog...
eheh..seminggu dua ni kalut submit assgnment..
kemuncak segalanya...ewah
ye la.. 3 mggu je lagi nk final exam

fuh..mcm x pcya ja sem kdua dh nk habis...
hoyoyo...
sekali imbas mcm xtahwan hala ja ngaji apa sem nih
tp bila dok ulangkaji...tahwan la jugak..hihik

trimas kpd kak jue & misZterra
sbb tag yong utk join contest...
tp yong x janji la dpt join ke tak memandangkan suasana tgh busy..
i-allah ada kelapangan yong join ^^

sekian utk entry malam ni..
letih sgt dah rasanya..
nak bumbum dulu..tata...

...............nite...

23 September 2010

:: jamuan raya kelas KP ::

9:28 PM 5 Comments

salam alaik..

alhmdulillah..msih bnyawa hingga ke saat ini
dlm nikmat ISLAM & IMAN
syukur padamu ya Rabb

okei..
entry hari ni bkenaan dgn JAMUAN RAYA
erm..dah habis pOsa sbulan..
pakat dok kalut arrange majlis jamuan raya la..
merata tmpat dok buat..sana sini open house dok ada..kan ??

kat umah yong pon wat open house gak
member2 adik mai beraya..

wat makan2 sket..dorg smpai pun dah malam
so,of course la heavy dinner..haha
sambal ikan keli
tomyam campur
sayur2
ikan pekasam ( yang ni paling x tahan..sedap ^^ )


sesi makan beramai-ramai


ni la muka2 diorang...
kredit tu BUHSAN GILE for da pic


pastuh ayah invite kwn2 dia mai makan malam kat umah kami..
kira mcm kenduri gak la..
ahakz..

enough pasai raya kat umah
nak story jamuan raya kat UKM lak

utk kelas KP,smlam kirorang ada buat jamuan raya
ketua kelas kitorang y arrange
thnX kpd smua sponsor2 kuih raya
smpai x larat makan dbuatnya..
ada plak bihun goreng,roti jala
fuh..

time tengahari..ada plak jamuan raya anjuran pusat pngajian siswazah
tp yong x join la..
ada kija nak dsetelkan..dengar cita & tgk gmbar adik2 y join
ada satay..
waaa...mengidam satay nih..

hurm...
malam ni ada jamuan raya lagi..
anjuran kolej yong..
xtaw la makan apa pulak..

... camno nak kurus ????? ....



prof. bsedia utk bersantap ^^



dkami di perantauan..ahakz



kena snap dgn busyro time asyik boh kuih dlm pinggan :P






..... sekian utk entry kali ni ...

22 September 2010

:: anak mati..mak bapak seronok..huh! ::

11:33 PM 5 Comments


.. salam alaik ..

alhmdulillah
masih bernyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN

hopefully kwn2 blogger smua sihat2 belaka..

entry kali nih tajuk agak dramatik..
mana tak nya..
time reronda bc paper online kat KOSMO ada story y amat sadis..
anak mati krn meja lipat..

IPOH - Seorang kanak-kanak berusia lima tahun menjerit kesakitan sambil meminta tolong selama hampir 10 minit tetapi disebabkan ahli keluarganya menyangkakan semua itu gurauan, dia akhirnya meninggal dunia selepas tersepit di kaki meja lipat di rumahnya di Kuala Kangsar semalam.

Kejadian pukul 5.50 petang itu berlaku di Kampung Talang Hilir ketika mangsa, Muhammad Irfan Mohd. Fadtah bermain seorang diri di belakang rumah.

Dia dipercayai mengambil meja lipat yang diletakkan di tepi rumah dan memasukkan kepalanya di celah kaki barangan itu sebelum ia jatuh dan menyepit tubuhnya.

Dalam keadaan badannya terlentang dan kepala tersepit, Muhammad Irfan menahan kesakitan selama 10 minit sehingga tubuhnya bertukar kebiru-biruan.



cian budak tuh
mak bapak dia dok ingat dia melawak
bayangkan la 10 minit dok meraung-raung
mak bapak wat dekk ja sbb ingat anak melawak

awat jadi lagu tu ???

terlalu penuh dgn sense of humor ka anak tuh..
last-last mnyesal sbb ank tu mati..

to all parents..
please take serius benda2 camni..
nama pun budak
maybe they do make a joke sumtimes
but as a parent
jgn amik mudah smua pkara okey~

21 September 2010

:: reunion + jamuan raya = meriah ^^ ::

5:06 AM 3 Comments

salam alaik

entry kali ni yong nak story ttg raya baru2 nih..
best sgt sbb kitorang wat reunion geng-geng old school..
SK / SM ALOR PONGSU
trimas kpd ZATIL coz sudi jadi tuan rumah
and of course la kpd kwn2 y sudi hadir

jamuan raya + reunion nih kitorang wat time raya kedua..
area pkoi 11-2 ptg

actually,yong skola kat situ setahun ja..time darjah 6
so time reunion tuh jumpa balik la kawan2 lama
walaupun x semua
at least ada gak muka-muka y yong kenai..
and dapat kwn baru gak sbb yong x sempat nk skola kt skola menengah
so..bkenalan time tu la..ahakz

next year kita buat kat umah yong plak ^^

enjoy la pic kitorang
lau nak byk lg,tgk kt FB yong ye..




antara jejaka y hadir ..


posing seblum bgmbar beramai2..




ni la ksemua kami y hadir ^^


gmbar time beraya kat umah norizan..

:: entry lepas raya..problem dgn malware plak dah~ ::

4:22 AM 1 Comments

salam alaik kwn2 suma
pekabo..
moga sht2 blaka
alhmdulillah..msih bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN

mlm nih yong kembali ber-blogging
curi masa sket update blog
punya la lama x update
tgk2 ada plak amende ntah..
malware

hurm..yong pun x taw sgt bab benda2 alah ni
tp thX to kelab greenboc ttg cr2 nk setel problem nih..

so..
hepi blogging kwn2 ^^

05 September 2010

:: last entry seblom bungkus laptop ::

8:25 AM 2 Comments

.. salam alaik ..

alhamdulillah,msih lg bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN

amacam puasa hr ni..ada ok ka ?
ramadhan dh nak smpai ke pghujungnya
minggu ni last la kita bpuasa.hrp2 msih ada umur utk btemu lg dgn ramdhan akan dtg..

sehari dua nih maleh nak update blog..hari ni baru bksmpatan nk update..
hihi..actually,baru ja setel mengemas brg2..esok pagi yong balik perak..naek bus kat stesen kajang dgn adik.rasanya kitorang balik agak lewat bbanding kwn2 y lain..
bukan apa,setel apa y patut kat cini..
balik cuti pun,yong nk kena setelkan 2-3 esaimen..hoho

sempat ke??
nak buat kuih raya lagi..
kuih cornflakes tu smestinya ^^
hihi..

kmarin yong buka puasa dgn kwn2 skola rendah..very da old skOoL..
kat plaza damas..g naek tren,membe2 pick up yong kat stesen segambut..
lama x jmpa kwn2..last time drjah 4 seblum yong pindah ke bangi,skolah kt bangi setahun then pindah lagi ke perak..time tu ayah kj askar..pindah randah la..

excited sgt sbb nk jmpa kwn2 tp a bit dissappointed la coz y join tuh majoriti bkn kwn2 skola kitorang..ada la skit2..slebihnya dgn couple2 diorang..yang yong kenai pun 4-5 org..
kami wat hal sndiri je la kat meja kami..
xpe la..next time gather lagi ye kawan2..



snap seblom bbuka puasa..



banyak x makanan ??



ni la antara y hadir



hoho..enough psai bbuka posa..
mlm ni last online..
nmpk gayanya..lps raya kita jump lagi..
dikesempatan ni...yong nk ucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
kpd smua kwn2 blogger..

raya,raya jugak..ksihatan kena jaga..


03 September 2010

:: menghitung hari nak balik kampung ^^ ::

5:48 PM 0 Comments

.. salam alaik ..

pekabo kwn2 blogger ??
hopefully sht la..
as for me,alhmdulillah,msh brnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM dan IMAN

dah 2-3 hari x update blog..
busy dgn urusan semasa..
so..hari ni keep-in-touching dgn blog balik..
tm ksih kpd kwn2 y sudi singgah & invite utk join contest..
hihi..join je la..

so..rasanya pakat-pakat dah packing brg nak balik beraya..
rasa2nya mcm yong je y lambat..
tiket bus 6hb..roomate pun dh balik ganu mlm td..
kpd roomate,mg slmt sgalanya..al maklum la..raya ke 7 nak jadi pengantin baru..ahakz.

hurm..dok dlm bilik sensorang mmg bosan amat..
pg2 dh on9 tgk apa y ada kt fesbuk,blog,paper..
then sambil-sambil type esaimen
ada 3 esaimen utk disetelkan..submit after holiday
camno??
that`s why la raya mcm busy smacam je

hurm..esaimen,esaimen gak..raya mesti ttp enjoy
~sayu je rasa ati sbb rmadhan dh nk blalu..
mungkinkan msih ada umur utk btemu dgn rmadhan thn dpn ???