31 August 2010

:: my 1st award..& it goes to.... ::


.. salam alaik ...

alhmadulillah msih lagi bnyawa dlm nikmat ISLAM & IMAN

hari ni 31 ogos..of course la MERDEKA
and bagi yong ada lg 1 signifikan utk tarikh tuh..KISAH KASIH ANTARA KITA..
hihi..xmo ckp bab tu
bb kat cni sempena tarikh keramat ni..
yong dpt sumthing utk diingati lagi..
my 1st award sejak berblogging..
awarded by kak imun..
she`s a blogger from sabah ^^

ahakz..
terharu gak sbb ada ingatan dr kwn2 blogger even kenal2 dlm alam maya je
seingat yong,yong mula blajar berblogging since january 2010 tp time tuh just sekadar buat blog..silent blogger..xrajin wat entry..semata-mata tapak je..
then masuk sem 2 pngajian kat cini- julai 2010 terasa rajin meng-update blog..
dah pandai letak iklan..tukar2 layout..
blogwalking...bla bla bla..

cukup-cukup la sejarah blogging yong..
bila dh dpt award..mana leh sensorang syok..
mesti kasi kawan2 len gak sronok..
since x dnyatakan brapa ramai..
yong nak tag :


Si TeDi a.k.a myQza

alinac

zikery

suziesanji

okeis...trima ksih byk2..
sempena dgn hr kmrdekaan nih,slamat berehat ye kawan2..
moga kita sntiasa mnjadi hambaNya yang bersyukur..
amin~


30 August 2010

:: buat yang tersayang ::


dedicated to my lovely sOmeone

disaat hatiku sepi
kau datang menyapa

walaupun kau bukan sesiapa
namun aku selesa

ku juga tak sempurna
cukuplah kita saling melengkapi
kerana
aku mahu menjadi sebahagian darimu
kau juga begitu

padamu yang telah kuberikan hatiku
ku harap agar selamanya hati kita bersatu
menjadi pembimbingku
menuju destinasi yang satu

moga ikatan yang ada kan terus tersimpul rapi

bantulah aku tika aku buntu
tenangkan aku tika aku gelisah

selamat ulang tahun sayang

- aku yang kau panggil sayang -




29 August 2010

:: demam la pulok... ::


.. salam alaik ..

alhmdulillah,msih bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN
kwn2 plak amcm..
hoho..moga sht2 belaka la ye..

gambo kat atas tuh xde kena mngena dgn yong..just rOomate yong x brapa sihat..mcm nk demam je..cian dia..syafakillah ya ukhti..moga cpt sembuh..

dh brapa rmadhan hari nih ??
aha..dh masuk 19 ramadhan..
sayu ati kan dh stengah ramadhan kita lalui..

korang prasan x 2-3 hari nih entry yong suma pasal contest..
eheh..saje je nak join memeriahkan suasana..
bagi yong,the more,the merrier..
menang kalah adat ptandingan
yang penting feel time join contest tu
( feel klu x mng pun included okei..lalala )


hihi..wah..skejap ja cuti blalu..esok dh masuk hari isnin
makna kata di sini
esok kuliah spt biasa..
bila dh masuk isnin tuh,suddenly the whole week akan terasa blalu bgitu pantas..
haish..dlm ms cuti 3 hari nih yong lepak bilik je..ptg2 kuar g bazar..
pastu ada la setel skit2 esaimen..
bkn apa..klu x strt setelkan skrng,raya dgn esaimen la jwbnya..hihi..

cukupla mengomel utk entry kali nih..
nak smbung type esaimen lak..

zasssssss...

:: GRAND OPENING GIVEAWAY by Butik Comey Sokmo ::



TERMA & SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

1.. Sudi-sudikan la menjadi FOLLOWER blog saya (tanpa paksaan k? kalo nak follow,follow la..)
2. Linkkan Butik Comey Sokmo-http://butikcomeysokmo.blogspot.com/ di blog/site anda.(wajib!)
~Maksudnya,letakkan link tu kat ruangan bloglist kt side bar kamu..
(or sape ade rung utk blogshop/blog2 yg diorg suke terjah) =) mudahkan?Contohnya, mcm yg Jue dah buat,die letak kat ruangan shawl's blogshop dia...oke?

3. Sila add kan Banner giveaway di side bar blog masing-masing & link to page contest ni..
(tiada paksaan jugak..)

4.Klik 'like' kat page Butik Comey Sokmo kt facebook
(yg ni tiada paksaan..kalo nak like,like la..lagi bagus =))


CARA-CARA UNTUK MENYERTAI:

1. Tulis title entry anda "GRAND OPENING GIVEAWAY by Butik Comey Sokmo"

2. Sila jawab soalan suka suki senang lenang kt bawah:

a)Apa yg membuatkan anda rasa bergaya?
bila pkaian y dpakai adalah selesa + ada mekap cikit ^^

b)Pilihan hijab
xkisah sbb yong pkai mcm2 style tp prefer tdung dgn selendang ala2 waheeda gitu~

c)Apa yg membuatkan anda tertarik nak beli barang dari sesebuah blog?
of course la brg2 tuh menarik..tertarik..mmg d bomb..blog pun ada promosi mnarik ^^ harga n kualiti pun mempengaruhi minat..

3. Jangan lupa link kan penyertaan anda di comment saya agar mudah untuk saya membuat semakan.so,yang wajibnya,letakkan link ke blog kamu & post entry psl contest ni aja.... .

hihi..sekian untuk entry bagi pnyertaan utk GA butik comey sokmo..
tudung merah tuh mmg cantik amat..haish...

:: Cantik Itu Kamu Contest 4 You!! ...lagi join contest ^^ ::



Jom sertai Contest 4 you ini:
  1. Follow dan add blog MawarPink dekat blogroll korang. (sebab pemenang akan diumumkan disini) - done
  2. Follow dan add blog Cantik Itu Kamu jugak -done
  3. Letak banner Cantik Itu Kamu kat sidebar korang.
  4. Buat post dengan tajuk Cantik Itu Kamu Contest 4 you.-done
  5. Letakkan banner di atas dalam post contest korang and link it directly to my blog and letakkan juga di side bar ye..- done
  6. Letakkan SATU sahaja gambar yang korang rasa cantik permandangan, cantik baju korang pakai, cantik tudung korang ke, or korang sendiri memang cantik dlm picture tu. terpulang pada creativity masing-masing. Tak perlu explain pun tak pe. tak kisah la sorang-sorang or ramai2.. semua boleh join.. laki pun boleh.. hadiah nnt boleh bg kat aweks or wife kan.. ^_^ done
  7. Leave your entry link kat comment in this entry supaya senang saya nak check. done
....................

..........

.....
..

ni la gmbar y yong pertaruhkan


gambo ni time spupu yong kawen....bkn yong kawen..hihhi

28 August 2010

:: another contest... ~..HeRe i CoMe..~ ::


salam alaik

ptg2 hari nih yong tlh di invite oleh miszTERRA untuk join 1 lg contest..
wah..musim join contest ke ??

xpe..layan je..
yong suka ^^
kali nih GA from dari blog IBU QAISARA aka ~...HERE I COME...~.
GA nih sempena ulang tahun kewujudan blog tersebut yang jatuh pada 3 Sept.


CLOSING DATE: 01/09/2010
more info bout contest..klik gambar baby tu ^^

yong nak tag :

acu
mak_ngoh_selamoh

:: Contest Duit Raya Fitrihadi.com ::



wah.. nmpaknya yong mmg dlm mode nk join contest..
Walaupun dah nak dekat tarikh tutup 31 Ogos 2010,
tapi belum tutup...hihi.
Nak join senang ja..
hanya membuat dedikasi selamat hari raya.
Keterangan lanjut boleh rujuk di : blog Fitrihadi.com

Buah pauh di tengah bendang
Jadi dagangan di tengah kota
Saudara jauh datang bertandang
Bermaaf-maafan sesama kita

Masak udang dan gulai ketam
Pembasuh mulut kuih keria
Berbunyi mercun berdentum-dentam
Riang gembira di Hari Raya

Sungai disusur sehari-hari
Dalam gelap menangkap ikan
Kami meyusun sepuluh jari
Salah dan silap harap maafkan



selamat hari raya aidilfitri kengkawan..hihi..awal skit ucap :P


27 August 2010

:: entry tgh mlm : sup urat keting..sedap ke ?? ::


.. salam alaik ...

alhmdulillah...masih bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN

amacam puasa hari ni..ok ??
yong alhmd..ok sokmo wlupun sahur pagi td dgn air kosong je..
ngantuk pnya pasal..mata mlekat2 mcm x mo tbuka..
bangun gak teguk air..

hari ni buka posa ktna ??
yong hr ni kuar mkn dgn kwn2 kat seksyen 7 bandar baru bangi..
kedai dia femes...siap masuk KOSMO..
kedai sup urat keting..

meh kita usya gambo2 y yong smpat snap smntara tunggu nk bbuka puasa ^^

taraa...inilah rupa sup nya..tp yong x mkn sup urat keting..mkn sup daging ^^
hohho..boleh tahan la rasanya cuma ptg td kureng panass..rasa suam2 kuku..huhu

ni plak bgambar dgn membe yong..apsal ngantuk smacam je mata yong ???


ahah..hr nih mjriti pkena sup...

alhmdulillah...kenyang..
lepas bbuka,trus g surau an-Nur....

:: orang ISLAM hina ISLAM..apatah lagi KAFIR..kan ?? ::


.. salam alaik..

alhmdulillah msih byawa hingga ke saat ini dalam nikmat ISLAM dan IMAN
hrp2 kengkawan blogger pun camtu la hendknya..
moga stiasa kita di dalam rahmat & kasih syg ALLAH..


entry ptg2 hari nih..nak mngisi masa terluang
time dok blogwalking..yong tgk rmai gak dok story psal video bebudak psenda zikir..
buka stkat kwn2 blogger..kwn2 dlm facebOok pon dok pakat kongsi crita yang sama
kenapakah ???

yong pun usya gak video tuh
mmg sengal la bebudak tuh..
gediks..smua ada..malas nak list down sifat2 mazmumah diorang..

nape dok jadi cmtu?
dah habis modal nk dikir barat ke ??
xde rasa bsalah lgsung kan dok permainkan ayat2 tuh
tang sebut pun silap tu satu hal..
memalukan

kalau dh umat islam sendiri dok memain
patut la x da sensitiviti ke atas apa y berlaku kpd agama islam
menyedihkan sbb diorang pkai tdung..
so..motif pkai tdung tuh krn TERPAKSA kah ??

bertaubatlah sebelum terlambat..

pastu plak..
time dok on facebOok..
ada pulak membe skola rendah yong dok tayang gmbar free hair..
katanya IMEJ BARU..
klu nak diikutkan..lagi segak dia bila bertudung..

nape..x vouge ke pkai tdung..
kan ke byk fesyen tdung dok ada skrg ni..
x ckup y msia pnya style,import mai dari INDONESIA,ARAB...SYIRIA lagi..
haih...

- wanita hiasan dunia..seindah hiasan adalah wanita solehah -

tu la...dlm dunia nih byk sgt benda y kita x sedar scara x sngaja dgn pbuatan kita,kita dah melakukan sesuatu y x spatutnya..pesanan utk diri yong sndiri n kwn2..

.....


:: meraba raba..mencari HURUF ::



salam alaik..

hurm..lama benor x menaip dlm bhs arab..
sem nih yong ada 2 madah ( subjek ) dlm bhs arab..
lecturer arab..kuliah fully arabic


apa lagi..mula la menggagau keyboard..
cari huruf!!
ahakz...


teringat zaman dok ngji kat INSANIAH dulu..
skrg nih lecturer2 kuliyah syariah suma dh fly balik mesir..
klu g ke sana,xda dah psyarah y yong kenal..
yong pun dah lama x ksana sejak2 masuk ukm nih..
hoho..

26 August 2010

:: mat yie ziarah ke bilik...huwaaaa.. ::

.. salam alaik ..

alkisah ptg2 hari ni..
time yong tlelap..ada 2 ekor beruk dtg ziarah bilik..
tingkap baekk punya terbuka sbb yong sidai baju
apa lagi..
bangun halau diorang kluar..

haduih..
yang best nya..diorang pow jem sekaya yong
uhuk..sedap ja dia makan kat luar bilik..

sabo je la..
sem nih yong stay kat ground floor..
tiap ptg pas asar angkatan beruk wat lawatan dari bilik ke bilik..
tu cerita bilik yong y kat level bawah..

bilik member yong plak tingkt 4
gigih x gigih binatang bernama beruk nih
dia panjat gak guna paip saluran air hujan tuh..
kali kedua gak membe yong pun beruk msuk bilik
tapi kali ni
beruk 3 ekor msuk melawat dia
siap tumpahkan air
mujurla air kosong je
tapi y x tahan nya...
tapak kaki dorang kena air tu..then pijak nota2 y ada atas meja dia
cian membe yong..

huhu...
mat yie..oh mat yie..* gmbar xda kena mngena dgn mat yie

nota : mat yie nih panggilan membe yong kpd spesis beruk..

25 August 2010

24 August 2010

:: buffet meletop ::


.. salam alaik ..

alhmdulillah..masih bnyawa hingga ke saat ini dalam nikmat ISLAM dan IMAN..
amacam posa hari ni..ada ok ??
ke ada y x posa hr ni ??
haish..

so...entry kali nih nak story port yong bbuka puasa smalam..
dah lama x jumpa adik..so kitorang plan bbuka puasa bsama2..
so adik n member dia ajak g bbuka dkt Q THAI,kat nilai...
dekat-dekat ngan GIANT..
pekena steam-boat plak kali nih..

kitorang amik buffet bbuka puasa
utk dewasa sorg rm22
makan la nak mkn apa pun
sbb tema kedai nih - eat all you can -
tp..stiap pmbaziran akan di charge rm 10 ^^

ckp byk x mo..let the pic speak~

bgmbar kat dpn kedai..

berasap....

suasana dlm kedai..


yum yum...

aksi slepas makan..

bgambar dgn adik syg ^^