27 July 2010

:: ko ingat ko baguss ??? ::


.. salam alaik ..


entry kali nih aku nak story bab BENGANG..
nape ??
erm..ntahla..perasaan bergelora lak sehari dua nih
dengan situasi yang ada kat kampus ni..pergh~

alkisahnya..
sem nih dah sem kdua aku n kawan2 kat cini..
pengajian so far so good
cuma nya..terjejas sket dgn prangai-prangai junior baru..
( wah..mentang-mentang dah sem II,nak DIVA plak...)

xde la..bkn nk cita bab DIVA tuh..kitorang ok je cam biasa
cuma nya sem kali ni kitorang masing-masing dpt tugasan scara berkumpulan
argh....bab tugasan berkumpulan nih mmg senak

sebab???

bila dapat y suka wat prangai DIVA tu la yang sakit jiwa..
itu ini macam la dia tau..bila tanya..x baca pun..bila kita crita apa y kita taw,
sesedap ati ja kata ye ke camtu...bukan camni??

haih...bukan aku sorang ja jadi camni.
membe2 aku suma mghadapi wabak ini
nak nak plak junior2 tuh BUDAK cini gak
DIVA la sngt...itu dia tau ini dia tau..
hal nya...HAMPEH
bajet je lebih..POOOOODAH

aku bukan la bebulu kes bdk 2 tuh sbb dorg mmg stdent cini..
x kisah la mai dari timur tengah ka,malaysia ka..
kitorang sem lepas ramai ja budak pngjian dr timur tengah,siap dr Indonesia & singapore..
x diva pon..elok ja kitorang stdy..xda plak y buat taik..

weh..sudah-sudah la wat prangai bajet tuh
dah pakat-pakat amik master
pikir bg matang la
kalu assignment stakat nak copy + paste ubah sikit2 dari
assignMent time degree dulu
what the hell ??

bila wat keja kumpulan..
kita lak nk kena tanya dia nak buat bila..asal dapat time je nk wat,dan dan tukar time len..weih,org lain pon ada gak urusan..bukan nak ngadap muka ko je..

ini macam punya spesis lagi ada ka ?????

bengang btoi~

p/s : ni pendapat peribadi i je erk...

25 July 2010

:: cari kerja ::


agak-agak senang x nak cari kija dalam zaman skarang ni erk??
well..aku penah gak cari kija..apply kija tu..apply kija nih..
sementara tunggu nak grad tahun lepas..
alhamdulillah dapat gak kija walaupun as guru ganti..haish..
tapi..nak cita kat cini mmg sengsara mencari kija...

tapi ada sorang mamat nih dapat kija dengan
mempromosikan dirinya..
pergh..

klik cini : ada bran???


at least aku dapat gak pngalaman..
so..skarag enjoy life as student balik kat UKM nih...haha




:: Ketika Allah Memilihmu Untukku.. ::



Ketika Allah Memilihmu Untukku..





Padamu yang Allah pilihkan dalam hidupku..
Ingin ku beri tahu padamu..
Aku hidup dan besar dari keluarga bahagia..
Orang tua yg begitu sempurna..
Dengan cinta yg begitu membuncah..
Aku dibesarkan dgn limpahan kasih yang tak terhingga..
Maka, padamu ku katakan..
Saat Allah memilihmu dalam hidupku,
Maka saat itu Dia berharap, kau pun sanggup melimpahkan cinta padaku..
Memperlakukanku dgn sayang yang begitu indah..


Padamu yang Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, aku hanya wanita biasa dengan begitu banyak kekurangan dalam diriku,
Aku bukanlah wanita sempurna, seperti yang mungkin kau harapkan..
Maka, ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Dia ingin menyempurnakan kekuranganku dgn keberadaanmu.
Dan aku tahu, Kaupun bukanlah laki-laki yang sempurna..
Dan ku berharap ketidaksempurnaanku mampu menyempurnakan dirimu..
Karena kelak kita akan satu..
Aibmu adalah aibku, dan indahmu adalah indahku,
Kau dan aku akan menjadi 'kita'..


Padamu yg Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, sejak kecil Allah telah menempa diriku dgn ilmu dan tarbiyah,
Membentukku menjadi wanita yg mencintai Rabbnya..
Maka ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Allah mengetahui bahwa kaupun telah menempa dirimu dgn ilmuNya.. Maka gandeng tanganku dalam mengibarkan panji-panji dakwah dalam hidup kita..
Itulah visi pernikahan kita..
Ibadah pada-Nya ta'ala..


Padamu yg Allah tetapkan sebagai nahkodaku..
Ingatlah.. Aku adalah mahlukNya dari tulang rusuk yang paling bengkok..
Ada kalanya aku akan begitu membuatmu marah..
Maka, ketahuilah.. Saat itu Dia menghendaki kau menasihatiku dengan hikmah,
Sungguh hatiku tetaplah wanita yg lemah pada kelembutan..
Namun jangan kau coba meluruskanku, karena aku akan patah..
Tapi jangan pula membiarkanku begitu saja, karena akan selamanya aku salah..
Namun tatap mataku, tersenyumlah..
Tenangkan aku dgn genggaman tanganmu..
Dan nasihati aku dgn bijak dan hikmah..
Niscaya, kau akan menemukanku tersungkur menangis di pangkuanmu..
Maka ketika itu, kau kembali memiliki hatiku..


Padamu yang Allah tetapkan sebagai atap hunianku..
Ketahuilah, ketika ijab atas namaku telah kau lontarkan..
Maka dimataku kau adalah yang terindah,
Kata2mu adalah titah untukku,
Selama tak bermaksiat pada Allah, akan ku penuhi semua perintahmu..
Maka kalau kau berkenan ku meminta..
Jadilah hunian yg indah, yang kokoh…
Yang mampu membuatku dan anak-anak kita nyaman dan aman di dalamnya..


Padamu yang Allah pilih menjadi penopang hidupku…
Dalam istana kecil kita akan hadir buah hati-buah hati kita..
Maka didiklah mereka menjadi generasi yg dirindukan syurga..
Yang di pundaknya akan diisi dgn amanah-amanah dakwah,
Yang ruh dan jiwanya selalu merindukan jihad..
Yang darahnya mengalir darah syuhada..
Dan ku yakin dari tanganmu yg penuh berkah, kau mampu membentuk mereka..
Dengan hatimu yg penuh cinta, kau mampu merengkuh hati mereka..
Dan aku akan selalu jatuh cinta padamu..


Padamu yang Allah pilih sebagai imamku…
Ku memohon padamu.. Ridholah padaku,
Sungguh Ridhomu adalah Ridho Ilahi Rabbi..
Mudahkanlah jalanku ke Surga-Nya..
Karena bagiku kau adalah kunci Surgaku


amacam..best x ??

:: mulakan operasi ::


.. salam alaik ..

dah 2-3 hari x update blog nih..hoho..busy kah ??
x la sangat cuma x sempat..haish..
lagipun balik dari shoping kat KL tuh,rehat2 setel apa yang patut kat asrama ni..
hari ni menaip gak..

hajat nak hapdet smalam..satu UKM lak x de elektrik
sempoi ah..
9 pg - 7 malam..
mati kutu gak la..

konon setup assignment..
pegang kitab..
lepas 10 minit naik kayangan
haha~

24 July 2010

:: jenjalan shopping ::



.. salam alaik ..

alhmdulillah..masih bnyawa hingga ksaat ini d
alam nikmat Islam dan Iman..

alkisahnya...kmarin kami suma pakat kuar g keyell..
reronda cuci mata and membel
i apa yan
g dihajatkan..
ehehe..actually..aku just nk cari kasut..
khaulah pun sama..
kak wani pon
nad cari tudung..

yang nak suka nya...
aku pOn join gak beli tudung..hihik..dengan anak tudung kaler-maler tuh


amacam>>

ada ok ka?
saja ja suka suki try test pkai anak tudung tu..
dok tengok lama dah..x beli-beli pon..
dah alang-alang ronda kat jalan TAR tuh..beli ah selai..
pakai ngan selendang-selendang yang ada dlm koleksi aku tu..hoho..


ni lak gmbaq time kat SOGO..
x beli pon kasut tuh..hihik

any way..enjoy ah gamba kitorang g mereben~


ni la angkatan berempat..


lalala..


malam sudey...

21 July 2010

:: alkisahnya ....jeng jeng.. ::


.. salam alaik ..

alkisahnya..entry kali ni nak story psai klas petang tadi..
sbujek bhasa arab pengukuhan..alhamdulillah..dapat gak aku join klas tuh..
actually klas dh start pon minggu lepas..ntah sape pepandai kuarkan fatwa
KELAS BATAL..melompat la aku and the geng x gi kuliah..
rupa-rupanya ada je kuliah minggu lepas..hoho..mintak maaf ye prof..

so..tadi dengan penuh semangat aku g ke klas..
ada la 7 orag kot bdk laki..dalam 25 org budak pompuan..
biasa la tu..gejala akhir zaman dimana kaum-kaum lelaki berkurangan..kan..
xpe..xde masalah..

1st time jumpa prof nih..ingtkan orangnya strict..
aku g jumpa dia gtau nak masuk klas dia..
dia tanya napa x datang ptg smalam..
aku jawab selambe la membe kata x da kuliah..
dia tnya lak..nape lak x da kuliah..minggu depan je la kamu submit nama..
uhu..cerin' jugak aku dibuatnya..hihi..
tapi tu la..kata orang..belom kenal belom tau..

sepanjang kuliah dia hari nih ada je lawak yang dia story kat kitorang..
at least xde la straight sangat kuliah dia...kitorang enjoy sgt prof~

alhamdulillah
sesi pengajian hari ni berjalan lancar..
hopefully begitula hendaknya kuliah2 berikutnya..

.....
...
..
.


:: new look ::


.. salam alaik ..

hye..menaip kembali..
ahakz..lama benor x tukaq template nih...jemu lak nengok nye..
neway..enjoy ye kengkawan..
come and join me..share apa y ada..sbrg pndapat n cadangan amatla dialu2kan

arigato ^^

20 July 2010

:: dapat hadiah..yay ~ ::




.. salam alaik ..

nampaknya udah beberapa hari tak menaip..urusan di kolej smakin membusy..hihi..btoi la sangat ayat tu..hoho..alhmadulillah masih bernyawa hingga ke saat ini dalam Iman dan Islam..

straight to tajuk entry hari nih
sonok sangat sebab dapat adiah..my love
ly bro bagi..
hihi..smalam xda apa aktiviti..pecut moto ke Nilai g jumpa adik..
hajat ati nak jalan-jalan cuci mata tgk barang-barang bkenaan kawen..
tp sekadar cuci mata je la..hihi..




hihik
sempat lagi snap piX time dok atas moto..

nak tawu dapat hadiah pe?
jeng jeng..mode cewi nih~


jeng jeng..barang-barang elianto..
body scrub..lotion..shower gel...perfume...yang paling best of kos la teddy bear tuh..hihi..
muchas gracias dear bro..mmmuah~

18 July 2010

:: memilih tajuk ::


.. salam alaik..


alhamdulillah
masih bernyawa hingga ke saat ini dalam nikmat Islam dan Iman

hari ni life goes on as usual..bangun pagi leh la sambung balik sebab kuliah petang..hihi..
tapi x lajak sangat pun sebab aku dah janji dengan sorang adik ni nak ke fakulti..
jumpa lecturer..submit tajuk utk assGmnt pertama sem kdua ni..
haish..semangat mesti mau ada...
madah Qadhaya Fiqhiyah Mu`asirah..dlm bhs melayunya...persoalan fiqh semasa...
tajuk prof dah bagi list minggu lepas..pilih je la..and aku pilih tajuk
perceraian menggunakan EMEL or SMS...
klu rasa nak tukar tajuk,xda hal..nk proceed pun boleh je..
so aku pon dah boleh mula cari bahan rujukan..yeeha..

rabbi yassir wala tu`assir
waj`alna minaNnajihin
allahumma amin ^^

17 July 2010

:: mode rajin kah ?? ::


... salam alaik..

kaifa hal..hope sht2 sokmo la
alhmdulillah..masih mndapat nikmat bernafas pada hari ini di dalam rahmat Islam dan Iman..
hoho..


hari ni masih bercuti..mode lembab sebab UJAN..hahah..
suasana pon suram je..
maka dengan rajinnya aku membuat jadual..utk tatapanku sehari-hari..hoho..

:: makan pOn susah..hadeh.. ::


.. salam alaik ..

tajuk entry kali nih bkenaan dgn MAKAN

alkisahnya..hari nih aku g kafe dgn membe2..dah lama rasanya x menjenguk ke kafe tuh..bukan apa,2-3 hari nih mkn kat luar je..cari bank HSBC la..g kajang la..bangi la..macam-macam hal dOk ada..tambahan pulak skrg nih ada asean games utk budak2 skolah mnengah..pakat bkampung la kat kolej kitorang..seingat aku..hari ni la aku jejak plak kafe tuh since hari perasmian tu..punya la ramai kat kafe..sesak amat..tu yang kata nak makan pun susah..

.. nampak x kena beratur panjang ?? ...

enough cita pasal asean games tuh
yang nak aku story hari ni ialah ttg kedai makan y tak sedap sangat-sangat..

sem nih aku brani cakap kolej za`aba la paling hampeh
antara kafe2 yang ada..nape??? sbb suma mkanan y ada x cedap..majoriti y pergi nak membeli suma mesti tarik muka ..hello..dah dekat pukoi 2..makanan yang ada ntahpape..lauk jgn cakap la..tgk x selera..makan?? rasa pun x tau nak didefinasikan sbg apa..
kalu ye pon nak conquer perniagaan y ada..amik suma kedai dlm kafe tuh sila pastikan makanan anda dalam kondisi yang baek bukan ala kadar..mati segan idop x mau..nk kasi orang mengata..semalam aku oder tomyam ayam...dia boh kicap..ada ke...dahla manis..harap isi ayam ketul-ketul..sayur xde langsung...TOMYAM KAH ??

Susah la camni..cian kitorang tau
kitorang x rela..

huwaaaaa

16 July 2010

:: holiday ::


.. salam alaik ..


cuti datang lagi..
ehehehe..
sronok la pulok~
mesti la..time cuti ni la nak rehat sepuas-puasnya..
bukan ape..minggu ptama b`ujung minggu kat hostel...
pagi-pagi setel urusan dalam bilik..mcm biase la..basuh baju,lipat baju..kemas bilik..
haish..rajin bebenor..bakal menantu cik zainab nih..kui kui

so utk hari ni x da sebarang plan utk ke mana-mana
mlainkan pas zohor nk g makan kat kafe dgn roOmate & my dear sista..kak wani..
klate mari..aku pon dok dgn dia org tnya..klate gak?
haish..kedah mari..stay kt perak..ambo kecek klate skit2 ja..hihi

15 July 2010

:: mencintaimu ::

.. layan lagu jom.....
Mencintai mu
Seumur hidup ku
Selamanya
Setia menanti

Walau di hati saja
Seluruh hidup ku
Selamanya
Kau tetap milik ku


Hanya satu yang tak mungkin kembali
Hanya satu yang tak pernah terjadi
Segalanya teramat berarti di hati ku
Selamanya...

Mencintai mu
Seumur hidup ku
Selamanya
Kau tetap milik ku

:: remp-IT mencari HSBC ::



.. salam alaik ..

yup...entri kali nih tajuknya remp-IT..ejejeje..
dilanda mood rajin menghapdet blog nmpknye mlm nih...aku truskan dgn entry berikut..

alkisahnya..
hari nih aku dgn kakak tsyang meronda mencari bank HSBC..tanya kengkawan,ada je kat KAJANG..so kitorang pun naik la kuda merah nih cari.
.cari punya cari x jumpa..maklumla..aku pon bkn org cini..blasah ikut dan je klu dah naek moto tuh..pokoknya tank minyak kasi penuh ar..xde la glabah lau sesat..sng nk kmbali ke pangkal jalan..x gitu??
ha..pusing-pusing xjumpa pun..moto trus je..ke KL..haish...baek pnya aku drive..
elok smpai KL kitorang pon wat la ramah tnya orang2 kat citu..ada sorng abang tuh gtaw dkt area masjid jamek..ape lagi kitorang pecut la ke san
a..haha..parking je moto,cari la bank..langut sana langut sini x jumpa2..last-last kitorang jenjalan la kat jalan msjid india tuh..perut pon dh lapar..pkena la kat medan selera..time dok mamam tuh sembang la dgn akak2 y ada kt meja kitorng tuh..dorng pon bg la direction nye...and kitorang pon pegi la..masya allah..camno la bngunan y sikit pnya tinggi tuh kitorang leh x nmpak..adik aku pown dh gtaw kat area BURGER KING..belakang dia je..adeih..

dah alang-alang kat keyEll tuh,kitorang singgah zohor kat masjid negara..snap piX ckit2..


balik je..ntah camno aku leh sesat..ahahah..
singgah jap kat petronas aku pon tnya la sorg hamba allah tuh..dia bg direction..aku kona balik la..ya best tuh..aku lalu dpn skola lama aku..SEK KEB SEGAMBUT tp dh lain benor la...brapa tahun dh aku tinggal..ingat-ingat lupa je jalan citu..

alhamdulillah..
sampai gak la kitorang kat UKM ptg td n aku pon hapdet la blog mlm nih~

:: saye teringat kat miOw.. ::

..salam alaik..

tetiba lak tringat kat miow y bdua kat umah nu..dorang ni la peneman mak ayah kat umah..maklum la..anak 2-2 org dok ngji..sorg kat UKM sorg kat USIM..layan..sekoQ nama BUCIK..sekoq gi nama BOBOK sbb dia gedeBok..hihi


makan ape la jap gi erk ??




kat sini pun boleh la nak tidow..ngantokzzzZZ

apa tgk2..xpuas ati ka..??

kroh...kroh...

13 July 2010

:: sebelum mata terpejam ::


.. salam alaik ..

entry kali ni tajuk cam best je..bukan ape..sbb nak tidow dah..hihi..
alhamdulillah..msih bnyawa hingga ke saat ini dalam rahmat Ilahi dan nikmat Islam dan Iman..

hari yang agak meletihkan sbb hr nih melakukan acara rempit ke Kajang dgn roomate..hihi..biasa la..awal sem,mcm2 mende y nak dbeli..itu la xde,ini la..melayang selai-selai dwet yang ada..inform siap-siap la dkt mak a
yah nti nk mntak dwet lagi..hihi..
sampai bilik je..buat apa y patut..tunggu Maghrib..ingatkan pas maghrib nk lelap la..coz mata teramat melekat..NGANTOK..tp x bjaya..golek punya golek..pujuk mata ajak lelap..xmo jgk..bebal aku dibuatnya..dengar je azan Isya`..apa lg,solat trus la..bancuh susu anlene coklat..yum yum..DELICIOUS..dh rupa mcm anak spupu aku y nama Fadhlullah tu kata..siap lenggok kepala lg..hihi..pkena KFC toa
sted pocketfull y dbeli ptg td..segar la bijik mata berdua ni..tu yang mnaip mlm nih..

minggu ptama plajaran pun xmula lagi..suma amik feel je..kenal2 dgn lecturer,kwn2 baru n plajaran baru..so far so good..esok hari ketiga..bsedia utk bjumpa dgn Prof Hashim lagi..sem lpas pun ada gak menuntut dgn dia..

kuliah utk sbjek persoalan fiqh semasa lecturer arab y ajar..dan dan tringat time stdy kt INSANIAH..fully arabic..aku plak pas grad smbung msuk UKM 1 sem x brapa nk speaking arabic..apa lgi..g.a.g.a.p la jugak..padahal sesi pkenal diri je..ahakz...sempoi la tuh..y bestnya klas tuh aku sorng je stdent sem 2 pompuan..y 7 org lg bdk2 y dftr msuk master sem 1 intake julai nih..bdk laki ada la 4-5 org..xpe ah..

bila prof dok sembang..kepala otak dok trengat doktor2 arab INSANIAH..wah..rindu amat kat diorang sume..ntah bile la aku nk g mlawat dorang..ada y dh hbs kontrak,balik mesir..ma`assalama
h pun..hurm...



ni la wajah-wajah kesayangan hamba...

ya allah kau sejahterakanlah guru-guruku

..amin..

11 July 2010

:: bersedia!!! ::

ready...set..go!!


.. salam alaik ..

kembali menaip..alhmadulillah masih bernyawa hingga ke saat ini..
huh.baru merasa nak rehat..sepanjang hari dok mengemas bilik..setel gak akhirnya.haish..boring dok sensorang..layan blog la..roomate aku kuaq gi mana xtawla..x balik lagi..

esok secara rasmi dalam kalendar UKM start sem baru..untuk aku,semester kdua pngajian master kat cini..alhmdulillah,pngajian berjalan lancar spnjang smster lepas..result baru-baru ni pun alhmdulillah,syukur..masih boleh untuk mengorak langkah disini..i-allah taggal 1 sem je lagi..pastu..cari kerja..tolong mak ayah and...ehem ehem..

so..utk sem kdua ni aku ada 6 madah untuk dslesaikan..tajuk utk tesis pun msih x bjumpa..bkn x jmpa..xpkiaq lagi..haha..sem ni jgk,aku move masuk dorm baru,block baru,roomate pun baru..semangat udah smstinya baru..dan harapan utk smster kali ni mudah-mudahan segala urusanku dipermudahkan..

ya allah,kau bantulah hambamu ini dalam mencari redha Mu..
mak.ayah..redha kalian lah yang amat kudambakan dalam melangkah menempuh hidup ini..

rabbi yassir wala tu`assir
waj`alna minanNajihin...

allahumma amin..

09 July 2010

:: new entry for new semester ::

.. salam alaik ..

new entry for new semester..actually,isnin ni start la kuliah..
slepas hampir 3 bulan meLahu di rumah..aku kembali ke kampus..
ahakz..sronok la sbb leh jmpa kengkawan..stdy bnda baru..cewi sgt..

alhamdulillah..urusan check-in hostel dh selesai pg td..sem nih stay kat block C with new roOmate..Dapat je kunci bilik,trus lepak dlm bilik..aku pun on lappy trus la..gian nk on9..maklumla,dok umah klu nk on9 kuaq bagan serai,p CC..ni dok dlm bilik je..mau x 24-jam on lappy..hoho..petang nih mula nk mengangkut barang-barang dr block D ..boleh tahan gak la jauh..aku plak sakit pinggang x lega lg..adeih..mau x mau kn jgk la..xkan nk biaq ja brg2 dlm stor tuh..stok barang suma ada dlm tu..

so.isnin nih mula semester 2 utk aku n kwn2..smg dpmudahkan sgala urusan kami..
Chaiyok!!!

raBbi YasSir wala tu`asSir..waj`alna minannajihin..
allahumma amin..

08 July 2010

:: kembali ber-blog-ing ::

... salam alaik ..
diam x diam..dh hbs pun cuti smester..dari bulan 4 tu..skrg dh bulan 7..mau 3 bulan gak la melepak ternak lemak kat umah nu...dan dlm masa tu jgk..of kos la mcm2 perkara yang berlaku..unforgettable moment la..

aktiviti utama bila dh balik umah..mcm biasa la..btugas sbg suri rumah..tlg2 mak apa yg patut..kontrak masak,lipat baju,kemas umah..mak plak boleh la tlg2 ayah kat kebun..adik pun sama..aku gak la yang rilek kat umah smbil layan tgk tv kat dapur time masak...haha
time cuti ni jgk la aku tukaq status..
alhamdulillah...keluarga si dia dtg merisik..and secara rasminya aku menjadi tunangan si dia pada 19 JUN 2010..syukur..1 bab dah setel..bab berikutnya menyusul..smoga dpermudahkan dlm sgala urusan..
amin ya rabb ..







enough pasai tu..ada story mori y lbh byk..dlm ms cuti ni jgk la..kami sekeluarga mnrima kesedihan..tok meninggal dunia..sakit dah lama..and masa hari kematian arwah..aku yang ada dgn dia..with her till her last breath..


antara ramai-ramai anak cucu dia,aku mndapat peluang utk melihat detik terakhir arwah..arwah sndiri y mintak nak ke hospital..ayah anak laki tunggal arwah..
tok mengadu sakit perut..mntak bw ke hospital..ayah pun bw la..masuk wad pkoi 9 pg..aku la dok melayan kerenah tok..sepanjang hari dia menggelisah..sakit perut..xmau tidoq..sekejap baring,sekejap bangun..dan bila malam je..makin dia gelisah..hati terdetik jugak..mgkin dah sampai masanya tp aku diamkan saja..x sangka secepat itu..bukan x nmpak beza tapi..apa yang berlaku spt sediakala..cuma aku perasan,dia ada tanya :
cu (maksu) xmai ka hari ni??
time tuh dah pkoi 11 malam
ptg tu dia ckp : aku x mau org lain jaga aku malam ni..
hang suruh ayah ang mai jaga aku.
.


pkoi 1.50 pagi..aku nampak tok menggeletar..dia mengucap sendiri..aku pun sebut kalimah syahadah..nafas terhenti area pkoi 1.55 pg..bila tok dah kaku..aku panggil nurse..dan doktor sahkan tok dh x da..innalillahi wa inna ilaihi rojiu`un.

ALLAHU AKB
AR..
kelu gak aku dlm situasi tu..aku call ayah..btau tok dh xda..ayah pun apa lagi..terus mai hospital parit buntar..tunggu punya tunggu lepas setel urusan,dlm pkoi 5.30pg jenazah selamat smpai ke rumah..adik beradik anak cucu semua diberitakan..alhmdulillah,semuanya sempat melihat arwah utk kali terakhir..urusan pengebumian berjalan lancar..alhamdulillah..
..moga dicucuri rahmat..

amin